Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Kako je izbjeglica iz BiH u Danskoj dobio 550.000 dolara investicija

Kaže kako je jedan od razloga koji ga je potaknuo da se bori i uspije u životu 'zahvalnost prema roditeljima' te mogućnost da im pomogne zahvaljujući svojem uspjehu.
15. svibnja 2018. u 17:47 3 komentara 3395 prikaza
Jasenko Hadžić
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/4

Jasenko Hadžić imao je samo pet godina kada je napustio rodni Ključ te je s obitelji otišao u Dansku. Sve se to događalo dok je u BiH bjesnio rat. Obitelj je odlučila ostati u Danskoj iako su imali ponudu da se presele u SAD. Procijenili su da je Danska zemlja s uređenim zdravstvom, obrazovanjem i političkim sistemom te su zaključili da ova zemlja pruža dobre podloge za odgoj djece. 

Hrvatski startup Dineroone PROMO Hrvatski startup Dineroone prikupio milijun eura, putem ICO i nove kriptovalute žele doći do još 18 milijuna eura

Bila je to dobra odluka i Jasenko je dobro iskoristio sve mogućnosti. Oduvijek je volio brojeve a matematičke zadatke rješavao je s lakoćom. Diplomirao je matematiku i statistiku, a magistrirao financije i ekonomiju. Sada s 31 godinom ima vlastitu kompaniju Tame u kojoj je suosnivač i izvršni direktor.

Kompanija je počela kao startup s misijom da ljudima olakša organiziranje događaja.

- Uzbuđen sam jer je u travnju ove godine i službeno pokrenuta web stranica koja služi kao svojevrsni alat svim organizacijama, pojedincima i timovima koji organiziraju moderne događaje da na toj platformi predstave svoj 'proizvod' i isplaniraju događaje bez greške - kazao je Hadžić za Klix.ba.

Ideja za kreiranje ove internet stranice, koja je nastala u travnju 2016. godine, podržalo je pet skandinavskih biznismena s čak 550 tisuća dolara.

Tame | Autor : PR Foto: PR

- Kada smo pokrenuli startup nije bilo povratka. Iako je pred nama bilo mnogo posla i napornog rada uspjeh smo postizali postepeno - rekao je Jasenko.

Kaže kako je jedan od razloga koji ga je potaknuo da se bori i uspije u životu 'zahvalnost prema roditeljima' te mogućnost da im pomogne zahvaljujući svojem uspjehu.

- Moja inspiracija je moja obitelj i ovdje, ali i u BiH. I sve što radim je zbog njih jer su cijeli život imali veliki utjecaj na mene - rekao je Hadžić.

Za Klix.ba je ispričao i kako se morao prilagođavati u potpunosti te učiti novi jezik i kulturu.

- Iako tada misliš da ne može biti gore onda se dogode stvari koje život u potpunosti promijene. Tijekom mog studiranja otac mi je obolio od raka i sva ta iskustva su me u jednom momentu povukla na dno, međutim, iz njih sam izašao jači", kazao je Jasenko.

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) Koliko ulažu anđeli Europski startupi privukli ukupno 9,8 milijardi eura investicija BERNARD IVEZIĆ Hrvatske državne tvrtke ne rastu jer ne surađuju sa startupima Prva estonska IT odvjetnica Ulaganje u startup je najrizičnije, podaci govore da devet od deset njih ne uspije
Celebrity
ZVIJEZDE
Najpoznatiji slučajevi osiguranja celebrityja – od dlaka na prsima do cijelog tijela

A1 izdvaja za Vas

  • Mehmedsu:

    Ispravka: Gospodin o kome je članak napisan nije izbjeglica, već je prognanik. On i njegova familija su protjerani/prognani iz rodnoga grada.

  • tragac:

    Tako to pise hr tisak. Da je riječ o hrvatu iz BiH onda bi on bio prognanik.