Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crowdfunding u 2014.

Od 45 domaćih projekata tek 14 ostvarilo cilj

crowdfunding
Foto: Hrvoje Hafner
15.01.2015.
u 19:55

Ukupni traženi iznos premašuje 7,5 milijuna kuna, od čega je prikupljeno nešto više od 2 milijuna kuna

Što se u Hrvatskoj crowdfundalo u 2014. godini? Odgovor na to pitanje nudi zanimljiva infografika koju je pripremio Hrvoje Hafner, stručnjak za grupno financiranje i autor bloga Crowdfunding.hr.

Podaci pokazuju da je u Hrvatskoj nastavljen uzlazni trend grupnog financiranja. Na različitim platformama, od kojih daleko najviše na Indiegogou, pokrenuto je 45 projekata s barem jednim podržavateljem. Ukupni traženi iznos domaćih projekata premašuje 7,5 milijuna kuna, od čega je prikupljeno nešto više od 2 milijuna kuna od 6636 podržavatelja. Od 45 projekta tek njih 14 ostvarilo je zadani financijski cilj i uspješno završilo kampanju.

Hafner ističe kako je projekt koji je obilježio godinu računalna video igra The Red Solstice, koja je prikupila 380.000kn sa najviše podržavatelja, njih čak 1504. S druge strane igra Kaptain Brawe 2 zakazala je u oba pokušaja na Kickstarteru. Upravo je u kategoriji računalnih igara bilo najviše domaćih projekata, što je u skladu s trendom na Kickstarteru.

Foto: Hrvoje Hafner

>> Hrvatska inovacija omogućuje mjerenje vitamina i minerala putem smartphonea

>> Udruga Šapica i ZIP na Indiegogou prikupili sredstva u dva dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije