Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRANJE

Novo na Facebooku: Šaljite poruke slavnima za desetak funti

salman rushdie
Jörg Carstensen/DPA/PIXSELL
08.04.2013.
u 19:08

Cijene se razlikuju te ovise o brojnim čimbenicima kao što su broj sljedbenika i tajanstveni algoritam slave

Facebook je u 36 zemalja, uključujući i Veliku Britaniju, počeo testirati novu zanimljivu funkciju koja korisnicima omogućuje da za određeni novčani iznos šalju poruke osobama koje im na toj društvenoj mrežu nisu prijatelji, poput slavnih osoba. Korisnici za svoj novac dobivaju jamstvo da će ta osoba doista i pročitati poruku, prenosi Guardian.

Jedan od ciljeva takvog sustava jest smanjiti broj neželjene pošte od nepoznatih osoba. Korisnici i dalje mogu besplatno slati poruke onima koji im nisu prijatelji, no te će poruke završiti u posebnom folderu.

Cijene se razlikuju te ovise o brojnim čimbenicima kao što su broj sljedbenika i tajanstveni algoritam slave, no uglavnom vrijedi pravilo – što slavniji, to skuplji. Za poruku Cressidi Bonas, djevojci princa Harryja, tako treba izdvojiti tek 71 peni, dok poruka olimpijskom plivaču Tomu Daleyu stoji čak 10,68 funti (oko 95 kuna). Cijena poruke piscu Salmanu Rushdieu iznosi 10,08 funti.

Testiranje je još u prosincu prošle godine počelo u SAD-u, a sada je prošireno na 36 novih zemalja. Iz Facebooka kažu da još ne znaju hoće li ovu funkciju ponuditi svim korisnicima. Trenutačno je isprobavaju na vrlo malom postotku korisnika, a eventualno uvođenje u cijeloj mreži ovisit će o reakcijama. Cijene nisu definitivne i postoji mogućnost da će se još mijenjati, ističu u Facebooku.

Facebook je u siječnju ponudio korisnicima da kontaktiraju osnivača mreže Marka Zuckerberga za 100 dolara, no potez je dočekan na nož.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije