Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Novi Surface uređaji koje je dizajnirao Microsoft vode vas u novu eru personaliziranih iskustava i zabave

Foto: Microsoft
1/6
PR
Autor
PR članak
30.12.2022.
u 11:35

Surface Pro 9 i Surface Laptop 5 mijenjaju način na koji koristimo Windows računala

Gotovo četrdeset godina Windows računala doprinose novim razinama produktivnosti, povezuju ljude i oslobađaju kreativnost i potencijal kroz inovacije. Od prvog unosa teksta putem tipkovnice do preciznog pokazivanja i klikanja mišem, do danas, kada dodir, glas, olovka te geste i pokreti pomažu ljudima da prirodnije i intuitivnije koriste svoje Windows računalo. Od dana kada se pojavio, Surface je katalizator te promjene.

U proteklih deset godina Surface je preispitivao konvencionalnost osobnog računala – kroz inovativne oblike računala i nove modele interakcije koji su transformirali ono što industrija očekuje od laptopa, stolnih računala, tableta i mobilnih uređaja. Što je još važnije, Surface i Windows pomogli su u uklanjanju prepreka, osnažujući ljude da se povezuju, stvaraju, rade, uče, te igraju na nove, intuitivne i prirodne načine.

Dok radimo van prostora naših ureda i zaštitnih barijera koje nam oni pružaju, kao i dok koristimo svoja računala kod kuće u privatne svrhe, potreba da uređaji imaju snažnu zaštitu i pružaju vam sigurnost korištenja važnija je no ikad. Na temelju ovog načela, Microsoft koristi Windows Hello i druge alate za nadogradnju sigurnosti Surface uređaja. Uz pomoć Windowsa Hello, fantastične biometrijske značajke, možete sigurno pristupiti svojim uređajima i mrežama provjerom autentičnosti pomoću otiska prsta, šarenice oka ili prepoznavanja lica. To vam omogućuje da pristupate svom uređaju na praktičniji, sigurniji i pouzdaniji način od tradicionalnih načina pristupa.

Postoji siguran uređaj za svaku vrstu aktivnosti i suradnje, bilo da koristite tipkovnicu ili zaslon osjetljiv na dodir za povećanje, smanjivanje, pomicanje kroz Excel tablice i Word dokumente ili koristite Surface Pen za stvaranje – postoji Surface baš za vas.

Surface Laptop 5 – brz i lagan sa zaslonom osjetljivim na dodir

Prije sedam godina, učenja i iskustva stečena u Surface Pro kategoriji rezultirala su tradicionalnijom kategorijom uređaja, laptopom. Bilo da stvarate, komunicirate ili se povezujete, uživat ćete u tome kako vam Surface laptop pomaže da odmah uđete u svoj tijek rada. Nevjerojatno brz i sofisticiran, nudi vrhunske značajke, od jednostavnog otvaranja i brzog logiranja uz Windows Hello, do zaslona osjetljivog na dodir, precizne dodirne podloge i savršenog iskustva tipkanja. Surface Laptop 5 nudi umijeće izrade, udobnost korištenja i sposobnosti koje vam pomažu da krenete i obavite ono što želite na najbolji mogući način. Elegantan i sofisticiran, osigurat će vam cjelodnevno trajanje baterije, bilo da ga koristite za posao ili za zabavu. Nove mogućnosti Surface Laptopa 5 daju vam još više onog što ste oduvijek voljeli kod ovog proizvoda.

Foto: Microsoft

Uz brze performanse Surface Laptopa 5 možete podići razinu svog rada. Nudi unaprijeđenu kameru za videopozive u kojima aktivno sudjelujete, a ugrađena sigurnost omogućuje učinkovit rad pod vašim uvjetima. Toliko je elegantan, tanak i lagan da ga u trenu, bez razmišljanja možete ubaciti u torbu.

Surface Pro 9 pokreće vaš dan

S druge strane spektra, Surface Pro 9 startao je kao prvi u svojoj kategoriji - nudi snagu laptopa i fleksibilnost tableta, s mogućnošću upravljanja dodirom, ink, precizni touchpad u punoj veličini i produktivnu, dobro oblikovanu tipkovnicu ugodnu na dodir. Tijekom godina Surface se dodatno usavršavao, podešavao i prilagođavao. Postoji razlog zašto Surface Pro 2-u-1 ostaje proizvod koji je teško nadmašiti te dolazi sa svim prednostima moćnog laptopa, svestranog tableta i studija spremnog za printanje onog što ste napravili (ink-ready). Zaslon Surfacea je puno više od staklene površine – može biti vaše platno, dnevnik, bilježnica, prostor za montažu i kino platno. Živopisna površina piksela transformira se u kombinaciju iskustava koja će vas informirati, zabaviti, učiniti produktivnima i povezanima. Postoje mnoga područja u kojima Surface Pro može poboljšati vaše korisničko iskustvo, a ovo su neka od njih:

Foto: Microsoft

Hibridni rad – Ako radite od kuće ili ste u procesu pretvaranja dugogodišnjeg hobija u privatni posao, moći ćete postići više koristeći značajke Microsofta 365. Napredan grafički procesor (GPU) omogućava vam da oslobodite svoju kreativnost i stvarate umjetnost, bilo da crtate, skicirate ili koristite 3D slikanje. Microsoft ekosustavi rade besprijekorno, bez kompromisa, pružajući vam najbolje iskustvo.

Zabava – Surface Pro 9 ima PixelSense™ 13-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji se proteže od ruba do ruba uređaja i omogućava svima od 7 do 77 godina da surfaju internetom i uživaju u savršenom kutu gledanja pomoću podesivog ugrađenog postolja. Možete gledati svoje omiljene filmove, TV serije i podcaste u punoj HD rezoluciji. Izvanredan zaslon ima nevjerojatne razine kvalitete, performansi i svestranosti. Također se možete jednostavno prebaciti s tableta na laptop sa Surface Pro Signature Keyboard tipkovnicom ili puniti dodatnu opremu, priključiti se na monitor i prenositi dokumente s dva USB-C® i Thunderbolt™ 4 priključka na odabranim modelima.

Foto: Microsoft

Obrazovanje – Najnoviji Intel® Core™ procesor 12. generacije nudi nevjerojatnu snagu i performanse i spreman je za obavljanje više zadataka istovremeno u stvarnom svijetu te nudi punu produktivnost poput stolnog računala, cjelodnevno trajanje baterije i intenzivna radna opterećenja koja zahtijeva razdoblje ispita. Surface Slim Pen 2 pruža prirodnu reakciju prilikom zapisivanja bilješki na predavanju i uvijek se može sigurno odložiti te bežično puniti na tipkovnici 3,4. Uz Surface Slim Pen 2 studenti se mogu pripremiti za ispite na najbolji način, ali i osloboditi stresa pomoću kreativnosti - bilo da crtate ili radite skice - što stresno razdoblje za studente može učiniti bar malo zabavnijim.

U Microsoftu svaki uređaj ispunjava stroge kriterije zaštite okoliša. Minimum koji se zahtijeva od dizajna jest da bude napravljen u skladu sa svim pravnim zahtjevima koji su u primjeni. Microsoft radi na inovativnim rješenjima kroz dizajn i razvoj kako bi smanjio utjecaj na okoliš i rješavao izazove u lancu vrijednosti proizvoda i pakiranja. Eko-dizajn je ishodište svakog procesa te utječe na odluke, od odabira materijala do inovativnih dizajna koji omogućuju popravak i recikliranje.

Foto: Microsoft

Surface uređaji također pružaju prednosti novih karakteristika pristupačnosti ugrađenih u Windows 11, što odražava Microsoftovu misiju osnaživanja svake osobe da postigne više. Ranije ove godine, tvrtka je također najavila Microsoft Adaptive Accessories. Svaki dio ovog prilagodljivog seta dizajniran je u suradnji sa zajednicom osoba s invaliditetom kako bi osnažio osobe koje bi mogle imati poteškoća s korištenjem tradicionalnog miša i tipkovnice. Nove značajke i dodaci čine zabavu, surfanje i učenje na mreži mnogo lakšim za osobe s invaliditetom. Ovi prilagodljivi dodaci postoje kako bi riješili uobičajene bolne točke koje mogu spriječiti ljude da na najbolji način iskoriste svoje računalo.

Foto: Microsoft

Prilika da se rade inovacije na načine koji rješavaju izazove, pomiču granice, inspiriraju i osnažuju nova iskustva označava početak novog poglavlja za računarstvo – a uz Surface, nova era već je tu.

Novi Surface uređaji u Hrvatskoj su dostupni putem maloprodajne mreže partnera. Posjetite linkove da saznate više o ponudama:

Links_Surface ponuda

Mikronis_Surface ponuda

Sancta Domenica_Surface ponuda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?