Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova metoda

Novi spamovi skidaju malware samim otvaranjem e-maila

malware,spam
eleven
02.02.2012.
u 18:27

Posljednjem valu spam-poruka u nazivu stoji "Banking security update", a štetni se programi skidaju čim se poruke otvore

Njemačka tvrtka eleven objavila je upozorenje o novoj i jako opasnoj metodi inficiranja računala virusima i trojanima. Riječ je o driveby spam-porukama putem kojih se automatski skidaju štetni programi (malware) čim se e-mail otvori, dok je dosad za to bilo potrebno otvoriti poveznicu ili pridodanu datoteku.

Ova nova generacija štetnih programa sastoji se od HTML elektroničke pošte koja sadrži JavaScript, koji automatski skida te programe, te je slična takozvanim driveby skidanjima koje napadaju računala otvaranjem zaražene internetske stranice u pregledniku.

Posljednji val driveby spamova u nazivu ima "Banking security update" i adresu s domenom američke osiguravajuće kuće fdic.com. U slučaju da preglednik elektroničke pošte prikazuje HTML e-mailove, HTML kod automatski će se aktivirati, a korisnik će vidjeti obavijest o učitavanju ("Loading... Please wait...") dok se štetni program skida.

Kako se zaštititi? Prvo, održavajte svoj preglednik elektroničke pošte – ažurirajte ga najnovijim filterima za spam i štetne programe. Drugo, isključite prikazivanje HTML e-mailova i odaberite opciju prikazivanja u obliku teksta – tako će HTML sadržaj doći u obliku dodatka uz e-mail i zaraza će biti omogućena samo u slučaju otvaranja tog dodatka.

Ključne riječi

Komentara 1

XL
xlns
19:44 02.02.2012.

khm khm .... gmail ... khm ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije