Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Novi japanski vlak je doveo udobnost dnevne sobe na tračnice

Željeznička kompanija Seibu željeznice, je službeno u promet pustila nove vlakove čiji je unutrašnji dekor napravljen da bude udoban poput dnevne sobe i da putovanje bude ugodno i opuštajuće.
13. rujna 2019. u 14:53 1 komentara 1002 prikaza
Foto: Activeman2000/wikimedia commons
Pogledajte galeriju 1/5

U Japanu je nedavno u promet pušten novi vlak Seibu 001 serije (isto poznate kao Laview). Ovaj vlak je projektirao Pritzkerom nagrađeni arhitekt Kazuyo Sejima. Vlak ima sjajnu srebrnu vanjštinu kako bi se uklopio u okoliš i velike zakrivljene prozore da bi putnici imali panoramski pogled dok putuju. 

Sudar vlaka i kamiona u Japanu Nesreća u Japanu Sudar brzog vlaka i kamiona: Najmanje 34 osobe su ozlijeđene

No najzanimljiviji dio ovog vlaka je da je unutrašnjost napravljena da ostavlja dojam dnevne sobe s udobnim žutim foteljama koje imaju podesiv naslon za glavu i ugodnom rasvjetom koja se mijenja tijekom dana kako bi stvorila opuštajući ugođaj piše CNN.

izložba Virovitica voli vlakove Muzej malih vlakova Izloženo 3500 modela vlakova, a voziti ih mogu i posjetitelji

-Vlak kreće iz grada, kroz Chichibu planine I mislio sam da bi vlak trebao odgovarati svojem okolišu mi stopiti se s njim na nenametljiv način. Isto htio sam napraviti vlak u kojem se putnici mogu opustiti i uživati u vožnji u ambijentu dnevne sobe-  rekao je Sejima.

Briga za detalje na Seibu 001 liniji je toliko velika da je aluminijska boja koju koriste posebno napravljena samo za njih.

HŽ BRZA ŽELJEZNICA U Kini najbrži vlak prosječno juri 317, a u Hrvatskoj 120 km/h

Vlak ima 8 vagona i 422 sjedala i kreće se prosječnom brzinom od  120 kilometara na sat.

Vlak je napravljen kako bi pokazao smjer u kojem će Seibu željeznice nastaviti u budućnosti i plan je zamijeniti sve vlakove na njihovim linijama novim Seibu 001 vlakovima do kraja godine.

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • @bserver:

    "Vlak ima 8 vagona i 422 sjedala i kreće se prosječnom brzinom od 12 kilometara na sat."?!?!?! Hura za novinara!