Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3D tehnologija

Novi Intelov tranzistor troši 50% manje struje, a 37% je brži

diaz1
Reuters
04.05.2011.
u 21:41

Osim u desktop i prijenosnim računalima, najveća primjena novog tranzistora očekuje se u mobilnoj tehnologiji

Intel je predstavio novu generaciju tranzistora za koje tvrdi da će trošiti 50 posto manje struje i da će biti 37 posto brži od dosadašnjih tranzistora. Novu tehnologiju tvrtka će iskoristiti na generaciji procesora pod imenom "Ivy Bridge", čija bi serijska proizvodnja trebala početi u drugoj polovici ove godine.

Suština novog "3D" tranzistora, nazvanog "Tri-Gate", je u tome što je umjesto vodoravnog položaja na silikonskom supstratu, tranzistor postavljen okomito, čime se na jednaku površinu može staviti više tranzistora. Osim u desktop i prijenosnim računalima, najveća primjena novog tranzistora očekuje se u mobilnoj tehnologiji.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
22:19 04.05.2011.

04.05.2011. u 22:04h tambora je napisao/la: Tako je to u svijetu, a nama se preporučuje da čuvamo ovce - 3D pastiri. ma ti bi sdpenjaro i u americi čuvao ovce,kako znam,jker si glup ko stup kad ovo okrečeš na politiku,bogmee si jadan i bijedan kao i blesava partija koja te plača

KR
krugoval1
22:39 04.05.2011.

Autor je mogao i bolje prevesti izvorni članak. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ „Intel je predstavio novu generaciju tranzistora za koje tvrdi da će trošiti 50 posto manje struje i da će biti 37 posto brži od dosadašnjih tranzistora.“ Struja se ne troši, trošii se energija, kako i stoji u izvornom članku, a smanjenje se postiže nižim napojnim naponom i manjom strujom. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ „Suština novog \"3D\" tranzistora, nazvanog \"Tri-Gate\", je u tome što je umjesto vodoravnog položaja na silikonskom supstratu, tranzistor postavljen okomito, čime se na jednaku površinu može staviti više tranzistora.“ Više se tranzistora može staviti u jednaki volumen, a ne na jednaku ploštinu (nikako površinu).

TA
tambora
22:04 04.05.2011.

Tako je to u svijetu, a nama se preporučuje da čuvamo ovce - 3D pastiri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije