Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Microsoft

Nokia se vraća na tržište, brend prodan finskome HMD Globalu

link_nokia_tx.jpg
Foto: import
1/4
18.05.2016.
u 15:07

Sada je brend Nokia ponovno u rukama onih Finaca koji su svojedobno predvodili Nokiju te nedavno i osnovali novu tvrtku pod imenom HMD Global

Američki tehno div Microsoft  prodao je biznis proizvodnje običnih mobitela tvrtki FIH Mobile, podružnici kineskog Foxconna, za 350 milijuna američkih dolara. Usto je brand Nokia prodan finskoj  HMD Global tvrtki. Dakle, mobiteli s imenom Nokia ponovno bi mogli zaživjeti na tržištu. Microsoft je, naime, prije tri godine kupio cijeli odjel proizvodnje mobitela od finske Nokije za 7,2 milijarde dolara, a prije 18 mjeseci prestali su koristiti ime Nokia koji je ionako bilo rezervirano za "nepametne" mobitele.

Sada je brend Nokia ponovno u rukama onih Finaca koji su svojedobno predvodili Nokiju te nedavno i osnovali novu tvrtku pod imenom HMD Global. HMD se nalazi u vlasništvu fonda Smart Connect LP, a na njegovu  čelu nalazi Jean-Francois Baril, jedan od bivših Nokijinih menadžera..

Foxconn pak, kineski je proizvođač mnogih mobitela, ali i ostalih proizvoda potrošačke elektronike, a najpoznatiji je jer proizvodi Appleove iPhone, no ne pod svojim imenom. HMD će, najavljeno je, u sljedeće tri godine investirati 500 milijuna dolara, operativni sustav za nove pametne Nokije bit će Googleov Android.  

>> Za korištenje WhatsAppa uskoro nam neće trebati mobitel

>> Nova Nokia 215 ima bateriju koja može izdržati mjesec dana

Komentara 1

DU
Deleted user
10:29 19.05.2016.

Izgleda da su ti ljudi koji su nekoć vodili Nokiu nešto i naučili. Da se nisu busali o prsa sa Googlom i gurali svoj Symbian pod svaku cijenu vjerojatno nebi propali. Ovako kreću iz početka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije