Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skok za dva mjesta

Nokia i dalje najveći proizvođač mobitela, Apple prestigao LG i ZTE

nokia lumia
Reuters/PIXSELL
03.02.2012.
u 19:38

Američka tvrtka prestigla je LG i ZTE te postala treći najveći proizvođač mobitela na svijetu.

Apple je u godinu dana prestigao LG i ZTE te zauzeo treće mjesto na IDC-ovom popisu najvećih proizvođača mobilnih telefona, prenosi Wired. No, američka će se tvrtka morati još dosta potruditi da sustigne Nokiju i Samsung koji uvjerljivo dominiraju tržištem zahvaljujući povoljnosti svojih uređaja.

Naime, prema podacima za cijelu 2011. godinu, Nokia drži 27 posto tržišta, Samsung 21,3 posto, a Apple 6 posto, tek 0,3 posto više od četvrtoplasiranog LG-a. U četvrtom kvartalu Nokia je držala 26,6 posto tržišta, Samsung 22,8 posto, a Apple 8,7 posto.

Analitičari procjenjuju kako iza Appleova skoka stoji velika popularnost iPhonea, naprednog telefona koji se tijekom blagdana prodao u više od 37,04 milijuna primjeraka, te dostupnost Appleovih uređaja na velikom broju tržišta. Tako je iPhone 4S sada dostupan u više od 90 država, uključujući i Kinu.

S druge strane, LG pati zbog kasnog ubacivanja na tržište naprednih telefona sa zaslonom osjetljivim na dodir, a slična bi sudbina mogla zadesiti i Nokiju ne poluči li njihova Lumia uspjeh. Samsung pak uspješno posluje i na tržištu običnih i na tržištu naprednih telefona.

Ključne riječi

Komentara 5

TU
Tupislav
17:16 04.02.2012.

Bla bla.. Ipak Apple je najveći zaradjivać:

LO
lovres
22:15 04.02.2012.

Bitna je kvaliteta, a ne kvantiteta. Nokija živi na staroj slavi i svakim danom, bez obzira što će koristiti Microsoftov OS, gubit će kupce. Mobiteli s Androidom uzet će najveći dio kolača jer ljudi ne shvaćaju koliko bugova ima u tom OS-u i da je to samo loša kopija iOS-a (na stranu stavimo sve te velike tvrtke koje po Tajlandu i Kini izrabljuju jadne ljude koji rade za dva dolara dnevno)

OB
-obrisani-
14:19 05.02.2012.

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sasa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail: zaradimopolako @ live.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije