Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nokia 8

Smartphone namijenjen onima koji dijele sadržaj na društvenim mrežama

Nokia 8
Foto: Nokia
1/3
21.08.2017.
u 17:09

Nokia, brend u povratku, izbacila je na tržište svoj novi model. Ovoga puta riječ je o smartphoneu s čistim Androidom i Dual-Sightom

HMD Global, dom telefona Nokia, predstavio je Nokiju 8, kako tvrde, pametni telefon osmišljen za osobe koje stvaraju sadržaj. Nokia 8 donosi tri novosti u svijet Android pametnih telefona, uključujući prvu suradnju sa ZEISS optikom, a tu je i takozvani čisti Android (bez nepotrebnih aplikacija koje usporavaju performanse telefona). Nokia 8 izrađena je od jednog komada aluminija. Nije više “selfie” nego “bothie”: Nokia 8 prvi put donosi Dual-Sight video koji možete nativno uživo prenositi na društvene mreže kao što su Facebook i YouTube. Dual-Sight simultano koristi prednju i stražnju kameru u podijeljenom zaslonu, i za fotografije i za videozapise.

Znamo da korisnici stvaraju i dijele sadržaj uživo više nego ikada prije, s milijunima fotografija i videozapisa koji se dijele na društvenim mrežama svake minute. Ljudi su inspirirani sadržajem koji gledaju i traže nove načine za stvaranje vlastitog sadržaja. Upravo su nas oni inspirirali da osmislimo ovaj pametni telefon – kaže Juho Sarvikas, direktor proizvodnje HMD Globala.

Nokia 8 također je prvi pametni telefon s Nokia OZO Audiom, čime donosi ekskluzivnu hollywoodsku tehnologiju. OZO prostorni 360° zvuk donosi uvjerljiv zvučni doživljaj uz 4K video. Tanka je i ima tek 4,6 mm na rubovima i 7,3 mm u prosjeku, a teži 160 grama. “Bez šavova” je i precizno izrađena od jednog komada aluminija. Sadrži snažnu Snapdragon 835 mobilnu platformu uz čisti i ažurni Android. Obje kamere imaju 13 megapiksela. Zaslon je dijagonale 5,3 inča. Osiguran je biometrijskom provjerom otiska prsta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije