Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDAR NA PRIVATNOST?

Njemačke željeznice testiraju dronove koji snimaju grafitere

deutsche bahn,vlak
Peter Endig/DPA/PIXSELL
27.05.2013.
u 19:39

Grafiti Deutsche Bahn koštaju oko 7,6 milijuna eura na godinu. Svaka letjelica koštat će oko 60.000 eura

Njemačka državna željeznička tvrtka planira testirati male bespilotne letjelice ili dronove kako bi spriječila pisanje grafita po svojim vozilima, prenosi BBC. Riječ je o letećim infracrvenim kamerama koje će skupljati dokaze pomoću kojih će biti moguće kažnjavati vandale. Glasnogovornik Deutsche Bahna rekao je kako će testiranje na spremištima početi uskoro.

Grafiti Deutsche Bahn koštaju oko 7,6 milijuna eura na godinu, a njemački mediji pišu da će svaka letjelica koštati oko 60 tisuća eura.

Međutim, pitanje je kako će ovi uređaji, koji lete gotovo bešumno i mogu se vinuti do 150 metara u zrak, biti dočekani u zemlji koja ima oštre zakone protiv nadzora i prisluškivanja i čiji građani jako cijene svoju privatnost. Mnogi od njih pobunili su se kada je Google prije tri godine snimao ulice 20 gradova za svoj Street View, a čak i ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle tada je rekao kako će učiniti sve što može da to spriječi.

U Deutsche Bahnu naglašavaju kako će njihove letjelice snimati samo njihovo vlasništvo, a ljudi i objekti izvan spremišta neće biti snimani.

>> SAD razvio bespilotne letjelice kojima može nadzirati do 24 sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije