Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTICIJA

Njemačka ulaže 500 milijuna eura u istraživanje baterijskih ćelija

Anja Karliczek
Foto: Christoph Soeder/DPA/PIXSELL
28.06.2019.
u 15:35

Vlada planira razgovarati s drugim zemljama kako bi utvrdila koliko su spremne investirati u istraživanje tog područja, koje se smatra ključnim za njemački automobilski sektor.

Njemačka vlada subvencionirat će istraživanja u području tehnologija za proizvodnju baterija s 500 milijuna eura kako bi zadržala u zemlji cijeli lanac stvaranja vrijednosti, rekla je u petak njemačka ministrica obrazovanja i istraživanja Anja Karliczek.

Cilj je razvoj koncepta koji kombinira istraživanje novih tipova baterijskih ćelija s učinkovitim proizvodnim procesima.Glavna lokacija za istraživanje bit će u Muensteru na sjeveru zemlje a ostale u Salzgitteru, Ulmu, Karlsruheu i Augsburgu.

Vlada planira razgovarati s drugim zemljama kako bi utvrdila koliko su spremne investirati u istraživanje tog područja, koje se smatra ključnim za njemački automobilski sektor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije