Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveno svjetlo

Njemačka još ne pušta kamere Google Street Viewa

Street view (1)
Flickr CC
30.04.2010.
u 18:28

Javnost u Njemačkoj protivi se objavljivanju panoramskih snimaka njihovih ulica i tvrdi da takve fotografije najviše koriste provalnicima koji imaju odličan pregled svojih potencijalnih meta.

Njemačka vlada prihvatila je danas Googleovo obećanje o odgodi početka rada servisa Street View za tu zemlju dok se ne riješe svi problemi vezani uz narušavanje privatnosti, javljaju agencije.

Javnost u Njemačkoj protivi se objavljivanju panoramskih snimaka njihovih ulica i tvrdi da takve fotografije najviše koriste provalnicima koji imaju odličan pregled svojih potencijalnih meta.

>>Google Street View uskoro će snimiti i ulice hrvatskih gradova

Google neće početi objavljivati snimke njemačkih gradova dok god se ne riješe svi zahtjevi za izuzećem pojedinih objekata iz prikaza.

Putem servisa Google Street View moguće je gledati ulice gradova iz 23 zemlje svijeta. Među tim zemljama su Kanada, Portugal, Tajvan, Južnoafrička republika, Španjolska, Austrija, Švicarska, Češka, Francuska, Finska, Velika Britanija, Irska, Švedska, Nizozemska, Belgija, Italija, Danska, Norveška, Novi Zeland, Australija, Južna Koreja, Japan i Brazil.

Pogled iz zemaljske perspektive, kako Google zove svoju populanu inačicu Street View, uskoro će na tome internetskom pretraživaču ponuditi i prve slike s hrvatskih ulica.

Ključne riječi

Komentara 1

SN
snovak45
11:46 01.05.2010.

Kako što je prije više godina SAD objavila kako prisluškuje SVE europske i ne samo europske telefone, tako je i sada pitanje što zapravo ( osim fotografija ) snima ovaj iznimno skup projekt. Nije u pitanju paranoja mnogih građana nego oprez jer nam pune informacije nisu dali. Naravno da će svima dostupne fotografije uredno koristiti i kriminalci svih fela i boja. I naravno da se svima dostupne fotke ne mogu uspoređivati sa sigurnosnim kamerama po tramvajima i poslovnim zgradama. Između ostaloga i zato što te kamere nisu panoramske i ne mogu poslužiti za orijentaciju u prostoru. Google street može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije