Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nives osuđena zbog povrede očeve časti

Gola istina
Davor Puklavec/pixsell
03.02.2010.
u 17:28

Voljela bih da mi je prije 18 godina netko to objasnio i dao mi do znanja da je to normalno pa ne bih uzalud potrošila toliko suza gadeći se samoj sebi jer sam smatrala da sudjelujem u nečem nenormalnom, rekla je Nives.

Nives Celzijus (28) prošli je tjedan na Općinskome kaznenom sudu izgubila parnicu u postupku protiv svojeg oca, slovenskog književnika Aneja Sama. Sud je ocijenio da je Nives svojim izjavama da ju je otac kao maloljetnicu psihički zlostavljao i prijateljima predstavljao kao ljubavnicu povrijedila čast i ugled Aneja Sama te je dosudio da mu mora isplatiti sedam tisuća i sto kuna, piše časopis Story.

Ovu tužnu priču o odrastanju Nives nije komentirala jer je, kako nam je otkrila njena prijateljica, umorna od povlačenja po novinama. Usto, ne želi da je se više išta pita o ocu. Ali za spomenuti časopis Nives je ipak procvrkutala:

– Bila sam optužena i za klevetu i za uvredu. Na kraju sam oslobođena optužbe za klevetu jer je gospodin sam za jedne novine izjavio da me u šali predstavljao kao ljubavnicu. Ipak, optužena sam za uvredu jer sud očito smatra da predstavljanje desetogodišnjeg djeteta na taj način nikako ne može ostaviti duševne posljedice. Možda je tako, možda sam preosjetljiva, možda su takve šale oca s djetetom prihvatljive današnjem društvu. Voljela bih da mi je prije 18 godina netko to objasnio i dao mi do znanja da je to normalno pa ne bih uzalud potrošila toliko suza gadeći se samoj sebi jer sam smatrala da sudjelujem u nečem nenormalnom.

Jedino što Nives danas želi jest da Anej Sam nestane iz njena života kao što je to učinio i prije njena rođenja. Naime, cijela ova sudska priča počela je 2006. godine kada je Nives u intervjuu za Story otkrila neke pikanterije iz svojeg djetinjstva. Tada je ispričala da su se njeni roditelji razišli prije no što se ona rodila. Njena majka nije htjela priznati da joj je on otac kako bi ga potpuno maknula iz njihova života, no on se, doznavši za kćer, sudski izborio za pravo da malenu Nives viđa.

U svojoj ispovijesti Nives je rekla da ju je otac psihički zlostavljao i predstavljao je kao ljubavnicu, a ta je izjava bila povod sporu koji je završio prošlog tjedna.

O strahovanju od oca i njegova “smisla za šalu” majci nikada nije govorila. Bila je mala, šutjela je i trpjela, kako je sama ispričala, gadosti i šovinističke ispade svog oca i njegovih prijatelja, sve odreda intelektualaca i alkoholičara. Susreti s ocem trajali su do njene 15. godine, a tada je shvatila da on za nju ne postoji te je skupila hrabrosti to i reći.

Osim s ocem, Nives ima problema i s lažnim profilom na Facebooku o čemu je na svom blogu napisala:

"Dragi moji fanovi i bivši frendovi s Facebooka, ne morate me mrziti, misliti da sam arogantna, ufurana kučka koja vas je sklonila s popisa prijatelja na Facebooku, jer nisam. Neki dosjetljivi um odlučio je prijaviti moj profil kao lažan, tako da je od svih 65 mojih lažnih profila uklonjen jedan jedini, onaj pravi. Vjerovala sam da ljudi vrlo lako mogu zaključiti je li neki profil pravi ili lažan. Udana žena sigurno se neće bariti sa zgodnim frajerima i pričati o seksu, ne nužno zato što je svetica nego zbog mjera opreza.

Ipak, shvatila sam da mnogi nisu dovoljno mudri da bi uočili razliku. Još prije tri mjeseca ostala sam šokirana kada me nazvala, plačući, djevojka jednog igrača Bundeslige i zamolila me da prestanem komunicirati s njenim zaručnikom. U prvi tren pomislila sam da je to još jedna spačka Bijelih udovica, ali nakon 15-minutnog razgovora shvatila sam da nije u pitanju šala. Iznenadila sam se kada sam otkrila kako je lažna Nives među prijateljima imala bar 15-ak pravih igrača Bundeslige, četiri Premiershipa i tri igrača Barcelone te nekoliko igrača KSC-a.

Ipak, neki igrači bili su dovoljno mudri pa su, kada im je lažna Nives poslala zahtjev, pitali mog muža je li to moj profil, doznali da nije i ignorirali ga. Drugi su tu informaciju odlučili zadržati u tajnosti i vjerojatno mjesecima prijateljevali s wanna be nivesicama."

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar vaksalainen
vaksalainen
17:47 03.02.2010.

ima li uopce tko iz Zagreba da nije seksao Nives? E moj Dino, s kojom ti glavom razmisljas...

PJ
pIavo_jezero
19:24 03.02.2010.

danas izgleda svi imaju probleme sa nikovima i klonovima

Avatar punkufer
punkufer
13:33 04.02.2010.

Koga briga za nju i njezine probleme? Stvarno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije