Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova konzola

Nintendo Wii U u Japanu će biti pušten u prodaju 8. prosinca

biograd-novi
Foto: Arhivska fotografija
1/2
13.09.2012.
u 15:32

Nova igraća konzola dolazi u dvije inačice, sa 8 i 32 GB, po cijeni od 2000, odnosno 2300 kuna

Nintendo je izvijestio da će dvije nove inačice svoje igraće konzole Wii U pustiti u prodaju 8. prosinca u Japanu, a zasad nije poznato kada će se u prodaji naći na ostalim tržištima, prenosi BBC. Inačice se razlikuju u memoriji – osnovna, s osam gigabajta, stajat će 26.250 jena, a naprednija će imati 32 gigabajta po cijeni 31.500 jena (oko 2000, odnosno 2300 kuna). Skuplja inačica također ima i dodatne stalke i upravljački uređaj osjetljiv na dodir.

Za dodatnih 13.000 jena moguće je kupiti i dodatni upravljački uređaj GamePad sa zaslonom osjetljivim na dodir, koji korisnicima omogućava obavljanje zadataka unutar igre, poput promjene oružja ili postavljanja eksploziva, dok se glavni događaji odvijaju na televizoru na koji je Wii spojen. Na dodatnom kontroleru moguće je igrati i zasebne igre.

Nintendo tvrdi da će uređaj pokrenuti revoluciju u svijetu gaminga, no Wii U dobio je i kritike zbog toga što zaslon nema mogućnosti raspoznavanja različitih prstiju na ruci. Međutim, u tržišnoj utrci sa sličnim uređajima koje su Sony i Microsoft predstavili za svoje konzole, PlayStation 3 i Xbox 360, Nintendu će sigurno pomoći njegova relativno niska cijena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije