Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restrukturiranje

Nikkei: Sony namjerava otpustiti 10 tisuća radnika

kazuo hirai
AFP/PIXSELL
09.04.2012.
u 16:28

Sony bi također mogao od svojih sedam izvršnih direktora tražiti da vrate svoje godišnje bonuse

Sony namjerava srezati 10 tisuća radnih mjesta, što je oko šest posto radne snage koju ta tvrtka ima diljem svijeta, izvještava Nikkei, a prenosi Mashable. Zasad nije poznato hoće li bez posla ostati radnici u Japanu ili u inozemnim pogonima.

No, posljedice loših poslovnih rezultata neće osjetiti samo radnici, već i oni na višim pozicijama, jer, kako izvještava Nikkei, Sony bi također mogao od svojih sedam izvršnih direktora tražiti da vrate svoje godišnje bonuse. Sony još nije potvrdio ove najave, a glavni izvršni direktor Kazuo Hirai o poslovnim će planovima javnosti izvijestiti u četvrtak.

Bivši zamjenik predsjednika Hirai na mjestu CEO-a početkom travnja zamijenio je Howarda Stringera, a ovo je prva informacija o njegovom planu restrukturiranja tvrtke koja već četiri godine zaredom posluje s gubitkom, piše Wall Street Journal. Hirai će pokušati udahnuti život u elektronski sektor, po kojemu je Sony nekad bio poznat, ali je u zadnje vrijeme posustao u borbi s Appleom i Samsungom, a naštetio mu je i utjecaj jakog jena i brutalnog natjecanja u snižavanju cijena uređaja.

Komentara 3

OB
-obrisani-
17:10 09.04.2012.

Piši odmah Slavku! P. S. Japanski nam krediti ne trebaju jer je Slavko izjavio da para za ulagače ima na bacanje!

MI
miso
17:03 09.04.2012.

I ova teškoća je zapravo prilika. Pozovimo ih sve da dođu kod nas. Oni su obučeni i znaju posao. Tako ćemo uspješno napraviti re-industrijalizaciju s najnovijim tehnologijama. Novac nije problem. U krajnjem uzmimo kredit od Japana, dobit ćemo povoljne uvjete jer im spašavamo nezaposlenost.

DR
drug
18:21 09.04.2012.

Već imam 3 nova tv-a plazme.... Dva PC-a .... Dva stara tv-a koja su super.... Pa čovječe još samo što ih ne počmem jesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije