Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST NA INTERNETU

NetHELP aplikacija za anonimnu prijavu nasilja na internetu

20.11.2017.
u 12:29

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u partnerstvu s Vipnetom provodi program besplatnih radionica za djecu o sigurnosti na internetu

Zagrebački Centar za sigurniji internet koji je Vipnet opremio donacijom namještaja i deset tablet računala otvoren je u sklopu projekta EU koji koordinira Centar za nestalu i zlostavljanu djecu. Tijekom prosinca u Centru će biti održan niz besplatnih radionica za osnovnoškolce, ali i osobe treće životne dobi. Primarni fokus radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta je sigurnost na internetu, dok je za osobe treće životne dobi cilj podizanje informatičke pismenosti.

Komentirajući aktivnosti koje će se provesti unutar europskog projekta, Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, izjavio je: “Želja nam je bila, u suradnji s Vipnetom kao partnerom, unaprijediti rad Centra za sigurniji internet čija je glavna zadaća informirati djecu, roditelje i širu zajednicu o boljem i sigurnijem načinu korištenja interneta.” Predstavljena je aplikacija netHELP, koja je razvijena u sklopu projekta “Safer Internet Centre Croatia: Making Internet a good and safe place”.

Aplikacija sadrži informacije o nasilju na internetu za djecu i roditelje, edukativne materijale o sigurnijoj uporabi interneta, zaštiti osobnih podataka, zaštiti od različitih štetnih sadržaja i opasnosti na internetu. NetHELP omogućava anonimnu telefonsku prijavu nasilnog ponašanja na 0800 606 606, besplatan i anoniman broj za savjetovanje i pomoć u slučaju nasilja na internetu, a korisnicima je omogućeno i da od 8 do 20 sati razgovaraju ili chataju sa stručnjacima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i da prijave nasilje.

Kao partner u projektu, Vipnet je aplikaciju predinstalirao na pet modela mobilnih uređaja koji se nalaze u Vip prepaid ponudi. Ovom suradnjom želimo Centar za sigurniji internet pretvoriti u središnje mjesto za sva pitanja o sigurnosti djece na internetu i za usvajanje novih znanja iz digitalnog svijeta, poručili su iz Vipneta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije