Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO JE POPULARNO?

Netflix se pri kupnji serija oslanja na pirate

Netflix
Netflix
16.09.2013.
u 14:52

Kad kupujemo seriju gledamo koliko je uspješna na piratskim stranicama, rekla je Kelly Merryman, Netflixova potpresjednica za nabavu sadržaja u Europi

Za popularni internetski video-servis Netflix piratstvo igra veliku pri donošenju odluka o kupnji serija, prenosi Cnet.

- Kad kupujemo seriju gledamo koliko je uspješna na piratskim stranicama - rekla je Kelly Merryman, Netflixova potpresjednica za nabavu sadržaja u Europi. Upravo su im te informacije, na primjer, pomogle pri kupnji uspješne serije Zakon braće, koja je iznimno popularna kod pirata.

Netflixov glavni izvršni direktor Reed Hastings rekao je kako se tvrtka pokušava predstaviti kao alternativa piratskim stranicama. Uvjeren je da piratske stranice zapravo stvaraju potražnju za Netflixovim uslugama te da jednostavnošću korištenja mogu privući one koji ilegalno skidaju sadržaje.

- Netflix je toliko jednostavniji od skidanja putem torrenta. Ne morate se baviti datotekama, ne morate ih skidati i pomicati - rekao je Hastings.

>> Sve više vremena provodimo gledajući video na internetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije