Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Neograničeni internet uz prihvatljivu cijenu želi 85 posto građana

internet shopping
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
10.02.2018.
u 18:25

Hrvatsko društvo treba se transformirati u digitalno društvo za 21. stoljeće, pokazalo je istraživanje Digitalne Hrvatske.

Čak 81 posto građana podržava digitalnu transformaciju društva, a više od 88 posto smatra da se zakoni moraju modernizirati kako bi dopustili davanje svakodnevnih usluga putem elektroničkih aplikacija, pokazalo je istraživanje Digitalne Hrvatske na uzorku od 800 ispitanika. Usto 85 posto hrvatskih građana smatra da je njihovo pravo da mogu koristiti internet s neograničenom količinom podataka za prihvatljivu cijenu. Više od 75 posto ih smatra i da bi internetu trebali moći pristupiti bilo kada i bilo gdje, a 72 posto ih podržava korištenje GPS aplikacije za usluge autotaksi prijevoza.

– Digitalna Hrvatska osnovana je radi promicanja novih tehnologija i poslovnih modela. Želimo nositelje javne vlasti na svim razinama jasno upozoriti na nužnost brzih promjena i prilagođavanja propisa novim tehnologijama, a spremni smo i vrlo dobronamjerno ponuditi znanje i iskustvo realnog sektora – istaknuo je Đuro Lubura, izvršni direktor Digitalne Hrvatske.

internet shopping
1/5

Istraživanje su uz njega predstavili članovi upravnog odbora ujedno i tvrtki osnivača, predsjednik uprave Tele2 Viktor Pavlinić i generalni menadžer Ubera za JI Europu Davor Tremac.

Komentara 5

IS
istinaizlike
00:56 11.02.2018.

Ostali zele skup i ograničen internet?

KA
Kadjar
23:46 10.02.2018.

A nitko se ne pita što seljačine žele?

VJ
Vl jedi govna
21:26 10.02.2018.

Ostalih 15% oće flat džabe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije