Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad botneta

Napad na WordPress tek je površina mnogo većeg napada?

wordpress
Screenshot
16.04.2013.
u 10:29

Sigurnosna tvrtka CloudFare upozorila je kako je nepoznati napadač koristi relativno slabu mrežu računala kako bi izgradio mnogo veću mrežu jakih servera

Nedavni započeti napad botneta od nekoliko desetaka tisuća računala na blogersku platformu WordPress mogao bi biti samo površina mnogo većeg napada, piše ZDNet. Naime, sigurnosna tvrtka CloudFare upozorila je kako je nepoznati napadač koristi relativno slabu mrežu računala kako bi izgradio mnogo veću mrežu jakih servera za budući napad.

Botnet, mreža računala koja su \"regrutirana\" za napade a da njihovi vlasnici toga nisu ni svjesni, napada WordPressove stranice koje imaju korisničko ime admin i tisuće različitih lozinki. Napad je došao samo tjedan dana nakon što je WordPress pojačao sigurnost uvodeći sustav ovjere s dva faktora, koji nije obavezan. Osnivač platforme Matt Mullenweg kritizirao je one koji poput CloudFarea nude rješenja za problem, a korisnicima je predložio mijenjanje zadanih postavki.

- Ako još uvijek koristite \"admin\" kao korisničko ime za svoj blog, promijenite ga, koristite snažnu lozinku, ako ste na WordPress.com-u, uključite sustav ovjere s dva faktora, te, naravno, koristite najnoviju inačicu WordPressa. Učinite li to bit ćete ispred 99 posto stranica i vjerojatno nikada nećete imati problema - rekao je Mullenweg.

>> Korisnici WordPressa od sada mogu zarađivati na oglašavanju

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije