Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznali

Nakon tužbi: Apple se ispričao zbog usporavanja iPhonea

iPhone
Foto: ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL
1/3
29.12.2017.
u 12:08

- Znamo da neki od vas smatraju da vas je Apple iznevjerio. Ispričavamo se - priopćila je tvrtka

Apple se ispričao reagirajući na kritike nakon priznanja da su namjerno usporavali neke modele iPhonea te snizio cijenu zamjene baterije. Međutim, naglasili su da nisu i nikad ne bi namjerno skraćivali životni vijek uređaja.

- Znamo da neki od vas smatraju da vas je Apple iznevjerio. Ispričavamo se. Bilo je puno nesporazuma oko ovog problema - priopćila je tvrtka.

- Prvo i najvažnije, nikad nismo - i nikad ne bismo - učinili ništa kako bi namjerno skratili životni vijek bilo kojeg Appleovog proizvoda, ili pogoršali korisničko iskustvo da povećamo nadogradnje - kažu u Appleu, odbacujući tako sumnje nekih kupaca.

iPhone
1/8

Apple je ranije ovog mjeseca priznao da usporava neke modele iPhonea, ali ističu da su to činili kako bi ti uređaji sa starijim baterijama bolje radili i kako ne bi došlo do, na primjer, iznenadnog gašenja. To objašnjenje nije zadovoljilo neke korisnike, pa je u SAD-u podneseno osam odvojenih tužbi.

Apple je sada osim isprike također objavio da smanjuje cijenu zamjene baterije kojoj je isteklo jamstvo sa 79 na 29 dolara. Popust se odnosi na iPhone 6 ili novije modele, a vrijedit će od kraja siječnja do prosinca 2018. Početkom iduće godine također će izdati nadogradnju operativnog sustava iOS koji će korisnicima pružiti bolji uvid u "zdravlje" baterije kako bi sami mogli vidjeti utječe li njezino stanje na rad uređaja.

Pogledajte i video 5 najboljih mobitela 2017.:

Komentara 1

BL
bljak007
13:33 29.12.2017.

Jednim klukom miša i internetom rješe sve te usporitelje operativnog sustava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije