Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najiritantniji zvukovi koji postoje i kako ih ignorirati

HUAWEI FreeBuds 3
Foto: Huawei
1/2
06.12.2019.
u 14:01

Život u gradu nudi više mogućnosti, veći izbor događanja, usluga i proizvoda. Ali, isto tako – život u gradu podrazumijeva i česte gužve, osobito u prometu te glasne zvukove koji znaju biti osobito iritantni.

U gradu su takvi zvukovi vrlo česti i ponekad nam ne daju spavati, stvarajući nam glavobolju, čineći nas nervoznima. A koji su najiritantniji?

1. Auto alarm
Ovaj zvuk stvoren da bi preplašio i otjerao lopove postao je jedan od najomraženijih. U većini slučajeva riječ je o lažnim alarmima jer senzore često pokrenu sporedni faktori, poput lopte, oluje ili motocikla u blizini automobila.

2. Pneumatska bušilica
Radi zvuka pneumatske bušilice koja lomi beton ili asfalt u ponedjeljak u 7 sati ujutro ispod vašeg prozora, vjerojatno ćete poželjeti brže otići na posao.

3. Plač bebe
Svi smo nekada bili bebe i naravno da razumijemo da je to normalan način kako bebe komuniciraju s okolinom. No plač bebe je gotovo dizajniran da iritira naš živčani sustav upravo kako bismo se usmjerili na to da učinimo sve kako bi dijete prestalo plakati.

4. Gradski promet
Prometne gužve noćna su mora svih glavnih gradova na svijetu. Ne samo da gubimo vrijeme i novac čekajući u automobilu ili autobusu, već nas okružuje i puno buke: vozila koja ubrzavaju ili naglo koče, automobili koji trube ili motori koji turiraju.

5. Gužva
Ukoliko ne urla, jedna osoba neće stvarati značaju buku, no stotine ljudi na jednom mjestu – bilo da samo šeću i prolaze te potom nešto govore – može biti iritantan zvuk.

Foto: Huawei

Zaboravite na iritantne zvukove uz Huawei

Huawei je analizirao podatke o zvukovima u mnogim situacijama te ih zatim klasificirao i kategorizirao, primjerice tijekom leta u zrakoplovu, vožnje u podzemnoj željeznici, uredu ili kafiću, s ciljem da osigura korisnicima da uživaju u optimalnim performansama za uklanjanje buke u svakodnevnom životu.

Kako bi pružio najbolje moguće iskustvo slušanja, Huawei je razvio napredni audio digitalni procesor zvuka za Kirin A1 čip. Čip je vodeći u industriji u frekvenciji obrade zvuka brzinom do 356MHZ. Precizan 3A algoritam za smanjenje buke u stvarnom vremenu omogućuje HUAWEI FreeBuds 3 da učinkovito smanjuju buku iz okoline i omogućava uživanje u čistom i ugodnom audio doživljaju čak i u bučnom okruženju.

HUAWEI FreeBuds 3 su prve otvorene TWS slušalice koje podržavaju smanjenje buke i precizno poništavaju aktivnu buku u stvarnom vremenu. Ako dvaput dodirnete lijevu ušnu slušalicu za uključivanje / isključivanje ANC funkcije, i dalje možete uživati ​​u kristalno istoj glazbi, čak i u prepunom vlaku ili bučnom restoranu.

O Huaweiju
Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2018. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 15 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije