Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješan projekt

Najigranija hrvatska igrica Bubble Struggle dobit će nastavak

Bubble Struggle
Foto: Bubble Struggle
1/2
09.09.2014.
u 10:40

Krešimir Cvitanović ideju za igricu dobio je igrajući Capcom-ov Pang! kao dijete, ubacujući žetone i igrajući se s prijateljima u lokalnoj igraonici

Krešimir Cvitanović gostovao je na stranicama Večernjaka "davne" 2002. sa svojom igrom Bubble Struggle poznatom i kao Bubble Trouble. I evo ga opet. Ovaj je put riječ o nastavku igrice – Bubble Struggle Adventures. Prvi dio postigao je respektabilan uspjeh u cijelom svijetu. Igrica se zavrtjela na stranicama s online igricama www.micinlip.com i dosad je postigla 350 milijuna igranja. Krešimir vjeruje da je uz taj broj Bubble Struggle i najigranija hrvatska igrica. Svojedobno ju je, 2008., analitička kuća Mochi Media uvrstila u deset najigranijih flash igara te godine.

Kickstarter projekt

Uz pomoć Kickstartera, internetske platforme koja omogućava financiranje kreativnih projekata, piše nam Krešimir Cvitanović, sada radi na nastavu. Cilj je prikupiti 25.000 dolara do 11. listopada. Tako se trenutačno za igru može predbilježiti na Kickstarteru, a svi koji ga podrže i ulože u njegov projekt, kako je to i običaj, dobit će majicu, USB... Igra bi trebala biti gotova do ožujka 2015.

Krešimir Cvitanović rođeni je Zagrepčanin koji trenutačno radi u Los Angelesu. Pohađao je Tehničko veleučilište u Zagrebu. Iako je smjer na fakultetu bio dizajn, ubrzo je, piše u svom životopisu, shvatio da su videoigre i programiranje njegova strast. Na posljednjoj godini studija (2002.) napravio je svoju prvu igricu Mad Wheels (multiplayer utrka automobila koja nikada objavljena). Iste godine napravio je i objavio Bubble Struggle. Krešimir je radio u videoindustriji sljedećih nekoliko godina te zatim dobio ponudu za posao i život u Los Angelesu.

Programer u L.A.-u

Trenutačno radi za tvrtku u Los Angelesu koja se bavi izradom videoigara. Njegova je titula programer voditelj (lead programmer) i radi na 2D avanturi Whispering Willows, kazao je Krešimir. Ideju za igricu, kaže, dobio je igrajući Capcomov Pang! kao dijete, ubacujući žetone i igrajući se s prijateljima u lokalnoj igraonici.

– Bubble Struggle: Adventures je videoigrica za sve generacije – smatra. Krasi je jednostavna mehanika i lagane kontrole. Cilj je izbjegavati balone i pucati u njih. Radit će na iOS-u, Androidu, PC-u, Macu, Linuxu i OUYA-i! Nastavak će imati više različitih načina igre (za jednog ili dva igrača) i oko 300 jedinstvenih razina.

>>Igranje videoigara blagotvorno je za mozak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije