Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1200 POSJETITELJA

Nagradni fond 5. Shift konferencije čak 150.000 dolara

Shift
Foto: Shift
1/3
25.04.2016.
u 15:07

Shift osim same konferencije koja će se održati 2. i 3. lipnja u HNK Split, ima i natjecateljski dio – Shift Hackathon

Na press konferenciji održanoj u zagrebačkom sjedištu agencije Five službeno je predstavljeno ovogodišnje, peto izdanje Shift konferencije, koja je prethodnim izdanjima potvrdila svoju poziciju jednog od najvećih informatičkih događaja u jugoistočnoj Europi

Osim Ivana Burazina, osnivača Shift konferencije, i Luke Abrusa, direktora agencije Five i glavnog sponzora, okupljenim novinarima obratili su se i predstavnici ostalih sponzora Shift konferencije 2016.:

● Mario Antonić, pomoćnik Ministra poduzetništva i obrta RH

● Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave Hamag Bicro­a

● Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko­dalmatinske županije

● Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko­dalmatinske županije

● Igor Škevin, Hrvatska gospodarska komora

● Denis Lovrić, zamjenik direktora Splitske banke, Regije Zagreb

1200 posjetitelja i 150.000 tisuća dolara u nagradama

Tradicionalno, Shift osim same konferencije koja će se održati 2. i 3. lipnja u HNK Split, ima i natjecateljski dio – Shift Hackathon, koji prethodi konferenciji. Ukupna vrijednost svih nagrada ovogodišnjeg Hackathona bit će veća od 150.000 tisuća američkih dolara! Shift Hackathon je natjecanje mladih i talentiranih programera koji će prihvatiti izazov razvijanja potpuno nove aplikacije u samo 24 sata. Timovi kandidata moći će se prijaviti putem službene stranice konferencije, a odabrani će sudjelovati u natjecanju. Najboljih 20 timova će dobiti priliku prezentirati svoju aplikaciju posjetiteljima Shift konferencije i stručnom žiriju na glavnoj pozornici HNK Split te se boriti za nagrade, čija vrijednost prelazi 150.000 američkih dolara.

Five Labs

Na konferenciji za medije predstavljen je i Five Labs, otvoreni ured agencije Five, u kojem će posjetitelji konferencije moći dobiti savjete iskusnih programera, dizajnera i product managera kako napraviti aplikaciju bez koje više nitko neće moći živjeti. Kroz Five Labs posjetitelji će moći predstaviti svoje ideje, saznati više o cjelokupnom procesu razvoja aplikacija i Design Sprint radionicama, dobiti savjete za unapređenje korisničkog sučelja i dizajna vlastitih aplikacija te zajedno sa stručnjacima analizirati i poboljšati njihovu arhitekturu i kôd.

>> Startup Codeanywhere preuzima konferenciju Shift

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije