Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje

Na svjetskom kupu u edukativnoj robotici u Šangaju niz nagrada hrvatskim timovima

Svjetski kup u edukativnoj robotici
IRIM
20.11.2017.
u 12:50

Svjetsko natjecanje u edukativnoj robotici upravo se odvija u Šangaju, a hrvatski su timovi, kako javljaju iz IRIM-a, uspješni

U Šangaju na svjetskom kupu u edukativnoj robotici (WER) nekoliko je timova iz Hrvatske koji osvajaju pehare i trofeje, izvijestio je putem Facebooka Paolo Zenzerović iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), koji je sve organizirao, a ujedno i na samom događaju dobio nagradu za izvanredan doprinos za razvoj WER natjecanja i robotičke zajednice.

Naime, iz Hrvatske su u Šangaj otputovali pobjednički timovi s otvorenog kupa Hrvatske održanog u rujnu u Zagrebu u organizaciji IRIM-a. Na WER otvorenom kupu u Zagrebu sudjelovali su najbolji timovi iz Croatian Makers lige u Hrvatskoj te sličnih natjecanja: Bitka za znanja u Srbiji i SPARKreators u BiH.

Timovi koji predstavljaju Hrvatsku su: OŠ Primošten, Primošten (Benjamin Aron Balogh, Marisa Perković i mentorica Amalija Pancirov), OŠ Julija Klovića, Zagreb (Vid Martin Lulić, Dino Plečko i mentor Petar Dobrić) Strukovna škola Vice Vlatkovića, Zadar (Valentino Vukelić, Jakov Šužberić, Josip Lazić i mentor Ante Ivanac), a dobili su nagrade za najbolje prezentacije, editing te za izuzetne doprinose. Oduševljeni smo uspjehom svih timova, ali smo još oduševljeniji ukupnim iskustvom koje su ovi timovi stekli na natjecanju i na putovanju općenito. Siguran sam da smo pozitivno utjecali na živote svih sudionika, piše Paolo Zenzerović.

   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije