Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA U UMAGU

Na otvaranju WinDaysa nazdravili Windowsu XP koji odlazi u povijest

WinDays14
Foto: WinDays14
1/5
07.04.2014.
u 21:59

Vrijeme prolazi, Microsoft gura novu priču, rekao je direktor sadržaja WinDaysa Tomislav Tipurić

Ove godine WinDays je još više usmjeren prema samim korisnicima, rekla je direktorica Microsoftove konferencije WinDays14 Nina Baras na večerašnjem službenom otvaranju. Baras, kojoj su ovo već 11. WinDaysi, istaknula je kako je WinDays specifičan jer je brend, jer na njemu sudionici stječu konkretna znanja koja mogu iskoristiti u poslovne, ali i privatne svrhe.

- WinDaysi su više od konferencije, WinDaysi su kampanja koja traje pet mjeseci - zaključila je.

Direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković rekao je kako tvrtka doista želi da Hrvatska napreduje, te kako povećanje konkurentnosti vodi povećanju životnog standarda. 

- Pokazujemo novo lice Microsofta, otvoreni smo za kolaboraciju s bilo kime - istaknuo je Vidaković.

Zanimljivo je da se ovogodišnji WinDays poklopio s dosta važnim događajem za Microsoft. Sutra, naime, tvrtka ukida podršku za Windows XP, mnogima omiljeni operativni sustav koji je izašao još 2001. godine. Direktor sadržaja konferencije Tomislav Tipurić objasnio je kako je došlo vrijeme da XP zamijene novi operativni sustavi.

- Vrijeme prolazi, Microsoft gura novu priču - rekao je Tipurić, nakon čega je s ostalima nazdravio XP-u. Uslijedila su predstavljanja mogućnosti novih Microsoftovih operativnih sustava.

A tijekom prvog dana WinDaysa vidjeli smo jedno dosta zabavno predavanje. Nenad Trajkovski, voditelj projekata u Perpetuum Mobileu, i Andrej Radinger, developer koji se bavi proučavanjem, razvojem i implementacijom Microsoftove mobilne tehnologije od njenih najranijih početaka, zajedno su održali predavanje na temu "Voditelji projekata i developeri - mogu li zajedno i kako gledaju jedni na druge". 

Svaki je iz svog kuta izložio loše strane zanimanja onog drugog, koristeći pritom i humoristične klipiće i međusobna podbadanja na koje je većina sudionika u početku reagirala suzdržano, da bi se pri kraju predavanja cijela dvorana glasno smijala. Na kraju su Trajkovski i Radinger došli do zaključka kako voditelji projekata i developeri jedni druge ne razumiju  i govore različitim jezicima, no jedni bez drugih ne mogu.

>> WinDays14 počeo predavanjima o promjenama koje je donio oblak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije