Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gamescom 2018.

Na jednom od najvećih sajmova računalnih igara predstavilo se i devet hrvatskih tvrtki

Gamescom 2018
Foto: Christophe Gateau/DPA/PIXSELL
1/8
27.08.2018.
u 14:39

Konvencija koja okuplja sve one vezane uz svijet igara pravo je mjesto za sklapanje poslova

Devet hrvatskih tvrtki koje se bave razvojem računalnih igara nastupa ovoga tjedna na jednom od najvećih svjetskih sajmova računalnih igara i digitalne zabave Gamescom u njemačkom Kölnu. Njihov odlazak i boravak podržali su i organizirali HGK i Klaster hrvatskih proizvođača računalnih igara (CGDA).

Riječ je o tvrtkama Nanobit, Digitalna avantura, Intercorona, Iron ward, Exordium Games, Pandora studio, Abest, Games Revolted i Lion game Lion, koje su ujedno i članice HGK-ove Grupacije za razvoj računalnih igara Udruženja za IT.

Gamescom 2018
1/10

– Nastupi na sajmovima poput Gamescoma služe da se nađemo s postojećim i potencijalnim novim poslovnim partnerima, razgovaramo s predstavnicima velikih svjetskih kompanija i drugima. Ne predstavljamo samo Nanobit nego i cijelu hrvatsku gaming scenu – izjavio je Tomislav Gojević iz Nanobita.

Mario Mihoković, direktor hrvatskog gaming projekta Little Green Man, kazao nam je: LGM je sad u developmentu već više od deset godina, ispred nas su novi izazovi i projekti, i to prvi put više njih paralelnih. Na ovom sajmu, na kojem nas kontinuirano prati i podupire HGK, bilo je lijepo vidjeti kako hrvatski development stasa, sve je više timova, sve više projekata, a kako oni postaju sve zanimljiviji jakim svjetskim igračima, tako na štand hrvatskih developera dolaze sve veća imena. Kako je LGM u fazi između projekata, iskoristili smo Gamescom za sastanke s partnerima koji će za godinu dana biti presudni u pripremi i proboju na nova tržišta, primjerice Kinu koja nam je postala drugo tržište.

Vrlo su interesantni bili i sastanci s najvećim svjetskim proizvođačima hardvera koji su danas izrazito spremni poduprijeti suradnju s hrvatskim timovima u pogledu sponzoriranja vrijednog hardvera, pružanja marketinške potpore i slično. Ove smo godine na tom polju ostvarili odlične rezultate s tvrtkama kao Intel, AMD, Logitech, Razer i slični.

Dio hrvatskih gejmera na Gamescomu (slijeva): Mario Mihoković - LGM , Igor Gajić - LGM, Hrvoje Horvatek - IRONWARD, Andrej Levenski - GAMEPIRES, Bogdan Nenadić - BIDAJ GAMING STUDIO, Dominik Marić - REVOLTED STUDIO
Foto: Privatni album/MailOnline

Dio hrvatskih gejmera na Gamescomu (slijeva): Mario Mihoković - LGM , Igor Gajić - LGM, Hrvoje Horvatek - IRONWARD, Andrej Levenski - GAMEPIRES, Bogdan Nenadić - BIDAJ GAMING STUDIO,  Dominik Marić - REVOLTED STUDIO

Veseli me jer je to dokaz da su LGM i ostali timovi iz Hrvatske, uz one već etablirane veterane, izgradili reputaciju i da se na njih sada i ozbiljno dugoročno računa na svjetskoj sceni.

U Hrvatskoj u industriji razvoja igara trenutačno je zaposleno oko 250 osoba u više od 20 tvrtki, a ovo je peti nastup industrije na Gamescomu, na kojemu se ove godine predstavlja tisuću izlagača iz više od 50 zemalja.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Ključne riječi

Komentara 1

AA
aa1234
20:57 27.08.2018.

Hrvati rade dobre igre koje se mogu uspoređivati s pravim AAA igrama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije