Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Na Facebooku 15% djece primilo prijetnje

Djeca ne znaju prepoznati nasilje na internetu, a ne znaju ni kome se obratiti za pomoć – upozorava Gordana Buljan Flander
04. lipnja 2014. u 23:55 0 komentara 241 prikaza
cyberbullying
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Internet je mjesto s kojeg djeci prijete i opasnosti. Nasilje na internetu u porastu je i njegove su posljedice sve složenije. Stoga djecu od najranije dobi, ali i roditelje, nastavnike i cijelo društvo treba informirati o cyberbullingu – rekla je pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja Sabina Glasovac na u srijedu održanom okruglom stolu “Prevencija cyberbullinga – što su nas djeca naučila?” u organizaciji Hrabrog telefona.

Da su djeca idealne mete da postanu žrtve nasilja na internetu, upozorio je pomoćnik ministrice mladih Hrvoje Sadarić, dok je Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece podsjetila da danas 99% djece u Hrvatskoj koristi internet, da ih 68% otvara profil na Facebooku prije 13. godine, da ih 78% u obitelji nema postavljena pravila vezano uz korištenje Facebooka, da ih je 15,5% primilo neželjene poruke seksualnog sadržaja, 15% ih je primilo prijetnje...

– Djeca ni ne znaju da je to nasilje, ne znaju kome se obratiti za pomoć. Mi odrasli djeci smo dali tehnologiju, ali im nismo dali alate da se zaštite i nismo ih naučili odgovornosti. Treba reagirati umjesto promatrati – poručila je G. B. Flander. Na veću odgovornost roditelja i djece apelirale su i predstavnice učenika.

>> Na Facebooku pokrenuta akcija protiv stranica 'kurve, janjetina, Vuco'

>> Trebate li dopustiti svojoj djeci korištenje Facebooka?

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.