Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJEPŠI OD KLASIČNIH CRIJEPOVA

Elon Musk opet mijenja svijet: Predstavio novu generaciju solarnih panela

solarni krov, tesla, kuća
Foto: Reuters/PIXSELL
29.10.2016.
u 20:18

Prezentacija solarnog crijepa događa se u vrijeme kada Tesla planira preuzeti energetsku tvrtku Solar City kojoj je na čelu Muskov rođak.

Direktor Tesle Elon Musk predstavio je novi proizvod svoje kompanije poznate po električnim vozilima, crijep s ugrađenim solarnim panelima, piše u subotu BBC.

Crijep izrađen od stakla trebao bi izgledati atraktivnije od solarnih panela, tehnologije koja se dosad koristila na krovovima kuća.

Prezentacija je bila u Universal Studios u Los Angelesu, na kući u kojoj se snimala poznata serija "Kućanice".

Cilj je bio sljedeći: solarni crijep izgleda puno bolje od solarnih panela. Musk je za tako pokriven krov rekao da je "baš sladak".

Prezentacija solarnog crijepa događa se u vrijeme kada Tesla planira preuzeti energetsku tvrtku Solar City kojoj je na čelu Muskov rođak.

 

 

Istovremeno je predstavljen i Powerwall 2, nova Teslina kućna baterija. Glavna funkcija joj je pohraniti višak energije iz solarnih panela i stajat će 5500 dolara, rekao je Musk.

Tesla Motors ostvario je u trećem tromjesečju čistu dobit od 21,9 milijuna dolara, što je prva dobit tog proizvođača električnih automobila nakon više od tri godine gubitaka, a zahvaljuje se rekordnoj prodaji.

Akvizicija Solar Cityja vrijedna 2.6 milijardi dolara ponovno će tvrtku gurnuti u "crveno", ali Musk tvrdi da to ima smisla jer će dvije odvojene kompanije "malo usporiti stvari".

Dioničari Tesle će o akviziciji glasati 17. studenoga.

>> Eksperiment u Singapuru: Plutajuća solarna ploča opskrbljivat će strujom 250 stanova

>> Gradit će električne brodove za prijevoz po jezerima na Mljetu

Komentara 8

Avatar Point_of_view
Point_of_view
09:03 30.10.2016.

Solarna energija svakako je budućnost, samo kada je budemo mogli akumulirati, da bi se mogla trošiti onda kad je potrebna a ne kad je proizvedena. Svi dosadašnji sustavi pohranjivanja su preskupi i po kapacitetima premali.HEP-u se više ispalti napraviti još nekoliko hidroelektrana, jer su ti izvori dugoročno jeftiniji a rizici su puno manji. Kad bi se intezivirale instalacije solarni panela, naknada bi morala porasti na najmanje 20-25 lipa po kwh.

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
08:22 30.10.2016.

još jedna od Muskovih prevara. Ovo je tipičan porez na neznanje. Ovakav crijep postoji već više od 6 godina. Ovo je isto kao i njegov akumulator od 12kW veličine putnog kofera. Nije mi jasno da se o ovome piše a da se prije toga ne istraži što ovaj prevarant nudi.

SZ
slaven.zadravec
08:51 30.10.2016.

Solarna energija bi trebala biti budućnost za Hrvatsku. Nažalost HEPu to ne odgovara iz nekih razloga, pa su ukinuli poticaje, ograničili otkup ... isl. Novac za stimulaciju razvoja solarne energije bi trebao dolaziti iz poreza na emisiju CO2, a ne na račun potrošača električne energije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije