Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZINOM OD 1300 KM/H

Musk predstavio Hyperloop: Od San Francisca do LA-a za 30 min.

hyperloop (1)
Foto: Elon Musk
1/3
12.08.2013.
u 23:44

Magneti i ventilatori pokretat će kapsulu koja će lebdjeti po zraku kroz dugu cijev. Jedna kapsula prevozila bi 28 putnika, ali bi mogla prevoziti i automobile.

Elon Musk danas je u SAD-u predstavio detalje o svom transportnom sustavu Hyperloop, koji bi povezao Los Angeles i San Francisco, piše BBC.

Osnivač Tesla Motorsa i Paypala sustav je zamislio ovako - magneti i ventilatori pokretat će kapsulu koja će lebdjeti po zraku kroz dugu cijev. Musk je rekao da bi ovim sustavom put između dva grada u Kaliforniji udaljena 610 kilometara trajao oko 30 minuta, a kapsula bi se kretala brzinom od gotovo 1300 kilometara na sat. Jedna kapsula prevozila bi 28 putnika, ali bi mogla prevoziti i automobile.

Međutim, Musk je istaknuo kako je trenutno prezaposlen da bi sam realizirao projekt, te da će to učiniti samo ako nitko drugi ne bude spreman preuzeti taj zadatak. Procijenio je da bi sustav stajao 6 milijardi dolara.

Očekuje li nas u skoroj budućnosti revolucija u javnom prijevozu?

>> Američki milijarder traži 80.000 dobrovoljaca za odlazak na Mars

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije