Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
38% VIŠE

Musk nudi 41 milijardu dolara za Twitter: 'Ima izvanredan potencijal i ja ću ga osloboditi'

FILE PHOTO: SpaceX founder and chief engineer Elon Musk attends a news conference at the Kennedy Space Center
Foto: STEVE NESIUS/REUTERS
1/3
14.04.2022.
u 14:25

Vrijednost ponude utvrđena je na temelju ukupnog broja Twitterovih dionica, njih 763,58 milijuna, napominje Reuters

Milijarder Elon Musk, vlasnik američkog proizvođača električnih automobila Tesla, ponudio je u četvrtak 41 milijardu dolara za Twitter, nekoliko dana nakon što je odbio mjesto u upravnom odboru društvene mreže.

Musk je spreman platiti 54,20 dolara po dionici Twittera, stoji u u regulatornom podnesku objavljenom u četvrtak, za 38 posto više od njezine cijene u vrijeme zatvaranja burzi 1. travnja, zadnjeg dana trgovine prije objave informacije da je šef Tesle vlasnik devet posto udjela.

Vrijednost ponude utvrđena je na temelju ukupnog broja Twitterovih dionica, njih 763,58 milijuna, napominje Reuters.

"Otkako sam investirao, shvatio sam da tvrtka u trenutnom obliku neće ni napredovati ni služiti tom društvenom imperativu. Twitter se mora transformirati kao privatna tvrtka", rekao je Musk u pismu predsjedniku Twittera Bretu Tayloru.

"Twitter ima izvanredan potencijal i ja ću ga osloboditi", poručio je. 

"Moja je ponuda konačna, a ne bude li prihvaćena, bit ću prisiljen preispitati svoju poziciju dioničara", dodao je Musk.

Početkom tjedna Musk je rekao da odustaje od planiranog ulaska u odbor Twittera, baš kad je trebao postati njegovim članom. Prihvaćanje mjesta onemogućilo bi mu preuzimanje tvrtke, ističe Reuters.

Šef Tesle rekao je da ga je u podastiranju ponude savjetovala investicijska banka Morgan Stanley.

Musk zagovara slobodu govora i u posljednje je vrijeme često kritizirao Twitter i njegovu politiku uklanjanja sadržaja koji su označeni kao dezinformacija.

Twitterova dionica ojačala je nakon objave Muskove ponude 12 posto u elektronskoj trgovini prije otvaranja burze u SAD-u.

>> VIDEO HZJZ objavio: Ukida se karantena, ovo su nova pravila za kontakt s pozitivnom osobom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije