Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO VAS PRATI?

Mozilla Lightbeam – doznajte tko prikuplja podatke o vama

lightbeam (1)
Mozilla
25.10.2013.
u 17:34

Ovaj zanimljiv dodatak omogućuje vam da vidite koje su stranice povezane sa stranicama koje ste posjetili

Nije tajna da mnoge tvrtke prate aktivnost korisnika interneta i prikupljene podatke koriste za oglašavanje, ponekad i bez pristanka korisnika. Lightbeam, dodatak za Mozillin preglednik Firefox, vizualizira veze između stranica koje ste posjetili i sekundarnih stranica koje prate vašu aktivnost. Koristeći tri oblika vizualizacije možete, između ostalog, doznati koliko je stranica povezano sa stranicom koju ste posjetili i koja su njihova imena.

Lightbeam je započet još u srpnju 2011. godine, kada se zvao Collusion, i bio je osobni projekt Mozillina developera softvera Atula Varme. Lightbeam je kao dorađena verzija tog izvornog projekta predstavljen ove jeseni.

Iz Mozille poručuju kako je svrha ovog projekta informiranje ljudi i transparentnost interneta.

"U Mozilli vjerujemo kako bi svatko trebao imati nadzor nad svojim korisničkim podacima i privatnosti", poručio je Mozillin izvršni direktor Mark Surman, prenosi Independent.

>> Microsoft, AOL i Yahoo udružuju snage u internetskom oglašavanju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije