Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisali ugovor

Mozilla i Google produžili suradnju za još tri godine

'Firefox4'
''
21.12.2011.
u 16:31

Google će Mozilli isplatiti 300 milijuna dolara na godinu kako bi njihova tražilica ostala početna na Firefoxu.

Mozilla je na svojemu službenom blogu u utorak izvijestila o obnavljanju ugovora s Googleom na još tri godine, nakon što je prošli istekao još u studenom.

– Google će ostati početna tražilica stotinama milijuna korisnika Firefoxa diljem svijeta – rekao je Mozillin predsjednik uprave Gary Kovacs. Detalji ugovora nisu otkriveni javnosti, no übergizmo doznaje kako će Google Mozilli platiti 300 miljiuna dolara za svaku godinu.

Potpisivanje novog ugovora ipak je bilo upitno jer su neki analitičari sumnjali da bi se Google mogao orijentirati na razvoj svojeg preglednika, sve popularnijeg Chromea, koji je ove godine prvi put prestigao Firefox po broju korisnika u svijetu i našao se na drugom mjestu, iza Internet Explorera.

Prošli je ugovor potpisan mnogo prije no što je Chrome dosegao sadašnju popularnost, no u Googleu su očito odlučili da im se nastavak saveza s Mozillom može isplatiti.

– Radujemo se nastavku ovog velikog partnerstva u dolazećim godinama – rekao je viši potpredsjednik Google Searcha Alan Eustace.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije