Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Mobitelom do znanja: Kako je tehnologija opametila svijet?

Huawei P smart 2021
Foto: Huawei
1/4
31.10.2020.
u 09:30

Više ne moramo odlaziti u knjižnice i listati debele, stare knjige kao što su to morali naše bake i djedovi, jer u svega par klikova možemo otkriti što god nas zanima, ali i naučiti nešto novo. Da, tako je! Znanje nam se nalazi na dlanu.

Dok neki vjeruju da tehnologija nudi obilje mogućnosti za poticanje učenja, drugi se tome protive. Tko je u pravu i zašto brkamo proces učenja koji se događa u glavi pojedinca s tehnologijom samom?

Istraživanja pokazuju da nijedan oblik tehnologije sam po sebi nije nadmoćan drugome u poticanju učenja. Ne učimo nužno bolje zato što je tehnologija za prijenos informacija pametnija, privlačnija i zanimljivija, iako nam navedeno itekako može pomoći. Kada je u pitanju proces učenja riječ je o našoj imaginativnoj sposobnosti koja nam pomaže učiti i koja katkad može biti potaknuta i olakšana tehnologijom. Zato nas čitanje teksta može podučiti podjednako učinkovito kao i gledanje sofisticiranog obrazovnog videa ili igranje pametnih igrica.

Foto: Huawei

Od učenja jezika, preko IQ testa, do znanja

Postoje brojne pogodnosti koje proizlaze iz uporabe pametnih telefona, a jedna od tih su aplikacije. U Huawei AppGallery trgovini možete pronaći pregršt korisnih aplikacija za učenje jezika, kvizove znanja, IQ testove, pa čak i one za rješavanje kompleksnih matematičkih zadataka.

Od kad je pametnih uređaja i interneta, u svega par klikova možemo otkriti što god nas zanima, ali i naučiti nešto novo. Sve što trebamo je otvoriti tražilicu i upisati pojam, a zatim možemo surfati koliko god nas je volja. No treba pripaziti! Dugo gledanje u mobitel smanjuje broj treptaja i uzrokuje naprezanje oka, zbog čega nam oči postaju iziritirane, suhe i općenito imamo dojam smetnji u očima.

Foto: Huawei

Uz novi Huawei P smart 2021 s FHD+ zaslonom od 6,67 inča imat ćete masivan i širok prikaz u živopisnim detaljima, a dolazi i s funkcijom filtriranja plavog svjetla kroz TÜV Rheinland certificirani način udobnosti za oči kako bi maksimalno zaštitio vid korisnika prilikom korištenja. Uz to, 4 GB RAM-a učinkovito omogućuje istodobno pokretanje više aplikacija i tečno prebacivanje između njih, tako da ćete moći neometan učiti i spremati omiljene dokumente, fotografije i igre.

Iskusite pametan život

Zaboravite na pritiske na tri, dva ili jedan gumb da biste napravili snimku zaslona. Uz novi P smart 2021 jednostavno dvaput kucnite prstom po zaslonu ili kucnite i nacrtajte zatvoreno područje kako biste snimili samo dio zaslona i snimka će se spremiti u vašu galeriju.     

Svaka je inovacija, od kamenčića za zbrajanje i oduzimanje koje su koristili Egipćani, preko Abacusa kojega su izumili Kinezi, do pametnih uređaja koji se koriste diljem svijeta, odgovor na potrebu i donosi novo znanje i promjenu. Da nije bilo tehnologije, ne bi bilo niti napretka u znanju – i zato nas je tehnologija i opametila.

Za one koji žele više

Foto: Huawei

Korisnicima su uz P smart 2021 dostupni i nedavno predstavljeni Watch GT 2 Pro – Huaweijev najnapredniji pametni sat, Watch Fit koji se ističe naprednom podrškom za razne sportove, a FreeBuds Pro i FreeLace Pro bežične slušalice zadovoljit će potrebe najzahtjevnijih obožavatelja zvuka.

Huawei je nedavno lansirao i svoju novu flagship seriju pametnih telefona Mate 40 koja donosi najnovije tehnologije i poboljšano korisničko iskustvo. Predstavljene su ukupno četiri izvedbe, uz novi Porsche Design pametni sat, naglavne slušalice FreeBuds Studio, Eyewear II pametne naočale i Sound wireless zvučnik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije