Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Mobile App Connect - do finala stiglo 12 aplikacija

Mobile App Connect Osijek
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
16.01.2014.
u 14:13

Među njima je i “Trip Agent” za dijeljenje automobila kako bi se uštedjelo na gorivu

I psi mogu dobiti svoj Facebook-profil uz pomoć “GeoBreedera”, aplikacije i portala. Vlasnici kreiraju pseći profil unoseći osnovne podatke o ljubimcu poput starosti, pasmine, a mogu se i “pohvaliti” nagradama, fotografijama s izložbi. U statusima može pisati: slobodan za parenje, udomite me ili na prodaju. Profesionalni uzgajivači i azili moći će, pak, kreirati posebne korisničke račune. To je tek jedna od 12 aplikacija koje su stigle do finala Mobile App Connecta Osijek, projekta za razvoj mobilnih aplikacija učilišta “Algebre”.

Među njima je i “Trip Agent” za dijeljenje automobila kako bi se uštedjelo na gorivu, odnosno povezalo osobe koje putuju u istom smjeru, ali i “Mango”, koji će pomoći turistima da se upoznaju s lokalnim znamenitostima mjesta u kojem se trenutno nalaze.

- Cilj mu je zapošljavanje i samozapošljavanje visokoobrazovanih osoba koje su dugotrajno nezaposlene - objasnio je Mislav Balković, ravnatelj Algebre. Edukaciju su završila 52 polaznika, a do sada se uspjelo zaposliti 16. Pet najboljih aplikacija za Androide nagrađeno je s po 1100 eura.

- Aplikacije su šarolike - kaže Luka Sučić, stručni konzultant projekta. Lovac služi, pak, kao pojmovnik vezan uz zakonsku regulativu, ali sadrži i oko 50 pojmova s kojima bi se svaki lovac trebao upoznati te informacije vezane o sezonama lova za pojedine vrste.

S njim je do finala došao i “Traffic Report” koji pomaže u rješavanju problema s kojima se susreću sudionici u prometu. Svaki korisnik uz pomoć njega može prijaviti događaj na ruti kojom se kreće, ali istovremeno može i vidjeti događaje u radijusu od 10 kilometara. Na popis je i “Call My Droid” koji će zaboravnom vlasniku mobitela pomoći da ga lakše pronađe, ako ga izgubi pod jastukom, u trosjedu ili na toaletu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije