Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

'Mladi su u opasnosti da postanu taoci mobilnih uređaja'

kind
Foto: ilustracija
23.06.2015.
u 09:57

Gotovo trećina ispitanih smatra da je igranje računalnih igara s prijateljima oblik vježbanja

Sve veća učestalost korištenja gadgeta kao što su mobilni telefoni i tableti među najmlađima zabrinjava mnoge roditelje. Njihove bi strahove moglo potvrditi istraživanje britanske dobrotvorne organizacije Youth Sports Trust, iz koje upozoravaju da su buduće generacije mladeži u opasnosti da postanu taoci mobilnih uređaja.

Istraživanje provedeno na tisuću djece od 5 do 16 godina pokazalo je da 75% mladih uživa u tjelesnom odgoju u školi te da ih se 64% osjeća bolje nakon sportske aktivnosti. S druge strane, 23% ispitanih smatra da je igranje računalnih igara s prijateljima oblik vježbanja, a 35% reklo je da više razgovaraju s prijateljima na društvenim medijima nego licem u lice.

Youth Sports Trust poziva na integraciju tehnologije s tjelesnim odgojem u školama.

– Digitalna revolucija predstavlja prilike i izazove, a mladi su potencijalni taoci svojih mobilnih uređaja – rekla je direktorica organizacije Ali Oliver, dodajući da treba modernizirati tjelesni odgoj.

>> Postaju li nam djeca ovisna o gadgetima?

Komentara 3

ZG
zgbuco
15:05 23.06.2015.

Kak to mislite da bi mogli postati? Već odavno su taoci i veći ovisnici nego bilo koji narkić. I ne samo klinci, već i svi ostali koje možete vidjeti na svakom koraku. Ne verujete? Ne treba vam nikakav doktorat znanosti ili neki institut da bi to dokazali. Samo na jedan dan onemogućite pristup internetu i društvenim mrežama, pa budete vidjeli koliko izgubljenih zombija hoda oko vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije