Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Mladi Splićani izradili daske za surfanje na struju - na tržište stižu ovo ljeto

Direktor razvoja u startupu Plurato Miljenko Polić dugo je pratio tehnologiju hidro-krila, a želja mu je bila spojiti dasku s hidrokrilom i elektro-motor
12. ožujka 2019. u 16:58 1 komentara 1478 prikaza
Surfanje na struju
Foto: Plurato Sailfin
Pogledajte galeriju 1/4

Surfanje na struju novost je koja dolazi iz Splita, a električne daske za surfanje, koje su osmislili i izradili magistri s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, na tržištu bi trebale biti dostupne ovog ljeta.

Ivan Mrvoš Ivan Mrvoš Izumitelj pametne klupe uvršten na prestižnu Forbesovu listu '30 Under 30'

Direktor razvoja u startupu Plurato Miljenko Polić dugo je pratio tehnologiju hidro-krila, a želja mu je bila spojiti dasku s hidrokrilom i elektro-motor.

- Ono što dobijemo s hidrokrilom je tišina, kad se odvojimo od površine, izgubimo ono udaranje valova i onda kad povežemo još to s električnim pogonom koji je sam po sebi tih i čist i nema onoga dima od benzina, to mi se činilo kao idealna kombinacija - rekao je Polić za HRT.

Osnove elektrosurfinga mogu se svladati već za nekoliko sati.

- Najbolje je lagano napraviti par krugova, kao kad vozite karting, da steknete osjećaj i onda nastavite lagano - kaže Dino Car, dodajući da je najbitnije uhvatiti prijelaz iz ležećeg položaja u stajaći.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • Avatar Kaladin
    Kaladin:

    Sve odlično, ali za predstavljanje na videu je trebalo na dasku staviti nešto zgodno, muško ili žensko.