Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacija

Mladi Splićani izradili daske za surfanje na struju - na tržište stižu ovo ljeto

Surfanje na struju
Foto: Plurato Sailfin
1/4
12.03.2019.
u 16:58

Direktor razvoja u startupu Plurato Miljenko Polić dugo je pratio tehnologiju hidro-krila, a želja mu je bila spojiti dasku s hidrokrilom i elektro-motor

Surfanje na struju novost je koja dolazi iz Splita, a električne daske za surfanje, koje su osmislili i izradili magistri s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, na tržištu bi trebale biti dostupne ovog ljeta.

Direktor razvoja u startupu Plurato Miljenko Polić dugo je pratio tehnologiju hidro-krila, a želja mu je bila spojiti dasku s hidrokrilom i elektro-motor.

- Ono što dobijemo s hidrokrilom je tišina, kad se odvojimo od površine, izgubimo ono udaranje valova i onda kad povežemo još to s električnim pogonom koji je sam po sebi tih i čist i nema onoga dima od benzina, to mi se činilo kao idealna kombinacija - rekao je Polić za HRT.

Osnove elektrosurfinga mogu se svladati već za nekoliko sati.

- Najbolje je lagano napraviti par krugova, kao kad vozite karting, da steknete osjećaj i onda nastavite lagano - kaže Dino Car, dodajući da je najbitnije uhvatiti prijelaz iz ležećeg položaja u stajaći.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Kaladin
Kaladin
17:28 12.03.2019.

Sve odlično, ali za predstavljanje na videu je trebalo na dasku staviti nešto zgodno, muško ili žensko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije