Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Refugee Hero'

Mladi Nizozemci kreirali stranicu na kojoj izbjeglice mogu naći besplatni privatni smještaj

Refugee Hero
Foto: RefugeeHero.com
22.09.2015.
u 17:53

Platformu pod nazivom 'Refugee hero' njezini tvorci uspoređuju s popularnom stranicom Airbnb za traženje privatnog smještaja za najam diljem svijeta, a razlika je što stranica za imigrante nudi besplatan smještaj

Trojica mladih Nizozemaca odlučila su na svoj način pomoći izbjeglicama tijekom velikog izbjegličkog vala s kojim se bori cijela Europa te su pokrenuli stranicu putem koje migranti mogu pronaći besplatni smještaj na određeno vrijeme.

Platformu pod nazivom Refugee hero njezini tvorci uspoređuju s popularnom stranicom Airbnb za traženje privatnog smještaja za najam diljem svijeta, a razlika je što stranica za imigrante nudi besplatan smještaj. Na stranici mogu objavljivati svi oni koji imaju viška prostora i voljni su ga na određeno vrijeme besplatno ustupiti migrantima. S obzirom na to da se radi o ponudi besplatnog smještaja stranicu se uspoređuje i popularnim Couchsurfingom, stranici na kojoj ljudi diljem svijeta putnicima nude besplatan smještaj.

Iza platforme Refugee heroj stoje 23-godišnji Germanie Statia, 25-godišnji Jamal Oulel i 24-godišnji Ayoub Aouragh. – Želimo čovječanstvu vratiti ljudskost – rekao je Germanie, a mlada ekipa kaže kako s ovom stranicom ne žele ostvariti profit, a sredstva dobivaju od nizozemskih općina.

– Vladine institucije u Nizozemskoj potrošile su 495 milijuna eura u 2014. za smještaj izbjeglica – rekao je Jamal Oulel, piše RT. Za razliku od stranica poput spomenutih Airbnba i Couchsurfinga, Refugee Hero osim ponude privatnog smještaja omogućuje i ponudu slobodnog smještaja od strane institucija poput škola ili crkvi. Izbjeglice tako na jednom mjestu putem interneta mogu vidjeti tko i gdje im nudi smještaj.

– Želimo da heroji pomognu izbjeglicama da stanu na noge u novoj, nepoznatoj zemlji – rekao je Ayoub Aouragh. Mladi trojac nada se da će njihov projekt izrasti u veću platformu koja će pokrivati više problema vezanih uz izbjeglice, poput pronalaska nove škole za djecu, prijave na socijalno ili za putovnicu.

Sličnu stranicu napravili su i Nijemci – Refugees Welcome na koju se do početka mjeseca prijavilo oko 800 Nijemaca, a takvu inicijativu pokrenula je i organizacija iz Pariza koja spaja volontere s migrantima u potrebi.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Mađarski ministar: Odnosi s Hrvatskom se mogu poboljšati ako nova vlast bude imala volje za to

>> Vučić o zatvaranju granica: Hrvatski odgovor spada u zonu sumraka

>> Vlada odlučila: Hrvatska carina će na Bajakovu puštati svu kvarljivu robu

Komentara 4

OK
okvarbudovič
18:26 22.09.2015.

ovi sto im pomazu su vjerovatno petokolonasi i logistika eventualnim teroristima.

ZI
zimerman
18:40 22.09.2015.

Evo bolje stranice za pomaganje : ...SAVE CHRISTIANS NOW... Molim sve ljude dobre volje da se pridruze I pomognu

SA
samoborka
07:46 23.09.2015.

Koje J izbjeglice!? To su imigranti! Prestanite siriti lazi zakuhane u mracnim kuhinjama centara moci kojima svi vi mediji sluzite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije