Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a ti tražiš poruke...

Znate li za fantomske vibracije? Evo zašto mislimo da nam mobitel vibrira i kada to ne čini

mobiteli
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
29.03.2014.
u 10:46

Alex Blaszczynski, voditelj odsjeka psihologije na Sveučilištu u Sydneyu smatra da 'vibrirajući osjećaj' potiče električna aktivnost

Osjećate li 'fantomske vibracije' vašeg mobitela te se u panici hvatate za džep hlača da biste shvatili kako vaš mobitel ipak ne vibrira, ne brinite, niste jedini. Najnovije istraživanje pokazalo je kako 'Sindrom fantomske vibracije' ili 'tjeskobu od vibriranja' osjeća čak 65% ispitanika, od čega njih 87% nepostojeće vibracije mobitela osjeća barem jednom tjedno, a 13% svaki dan, javlja portal Mental Floss.

Alex Blaszczynski, voditelj odsjeka psihologije na Sveučilištu u Sydneyu smatra da 'vibrirajući osjećaj' potiče električna aktivnost.

Ako je u pravu, to bi značilo kako su vibracije stvarne te je riječ o fizičkoj stimulaciji sličnoj onoj koja se događa ako se vaš mobitel nalazi u blizini zvučnika te pritom dolazi do buke.

Larry Rosen, profesor psihologije na sveučilištu u Kaliforniji u svojoj knjizi 'iDisorder' nudi drugačiju teoriju te tvrdi da obzirom da gotovo uvijek očekujemo neku vrstu tehnološke interakcije, nepovezane stimulanse poput trljanja hlača o nogu ili povlačenje noge stolca po podu zamjenjujemo za vibraciju mobitela.

>> Uz HTC One (M8) baterija traje i do 40% duže

Komentara 3

JE
jelic
14:51 29.03.2014.

Osjećate li ponekad da vam radi vibrator, a zapravo je isključen?

PA
parasa
15:08 29.03.2014.

Da, da sve to štima, kad ja držim ruku u bilo kojem đepu, odmah počne vibrirati, iako mi je Mobitel ostao kod kuće.

Avatar putinthegreat
putinthegreat
13:02 29.03.2014.

E sad mi je lakše !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije