Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konkurencija

Microsoftov So.cl kreće u bitku s ostalim društvenim mrežama

učenici, V. gimnazija, Zagreb
Foto: Antonio Bronić
1/2
21.05.2012.
u 11:15

So.cl (izgovara se "social") eksperimentalni je istraživački projekt koji je usredotočen na budućnost socijalnih iskustava i učenje, posebice među mladim ljudima, istaknuli su iz Microsofta.

Microsoft je pokrenuo So.cl, novu društvenu mrežu i pretraživač interneta, od kojeg se očekuje da će konkurirati Facebooku i Googleu +.

– So.cl (izgovara se "social") eksperimentalni je istraživački projekt koji je usredotočen na budućnost socijalnih iskustava i učenje, posebice među mladim ljudima – istaknuli su iz Microsofta čija će nova društvena mreža pomoći studentima da pronađu i dijele među sobom web-stranice koje ih zanimaju kada nešto istražuju.

Tako mogu zajedno gledati video i kreirati "bogate postove" zajedno prikazujući raznorodne vizualne web-sadržaje.

Također, određeni korisnici mogu se pratiti kao i na Twitteru, a određene kategorije kao na Pinterestu. Na So.clu se ne mogu objavljivati fotografije, no iz Microsofta ističu da će uskoro uvesti i tu opciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije