Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rad od kuće

Microsoft zabilježio rekord od čak 2,7 milijardi minuta sastanaka u jednom danu

Rad od doma
Foto: GettyImages
1/2
13.04.2020.
u 10:53

Teams korisnici uključuju video dva puta češće negoli prije epidemije COVID-19, što pokazuje važnost kontakta oči u oči i fizičkih veza za ljude koji uče i rade na daljinu. Dok je ukupan broj video poziva u ožujku je narastao za 1000%.

Rad od kuće, u tjednima koronokrize postao je pravilo. U svjetlu tog novog okruženja, Microsoft je objavio prvi izvještaj u svom novom Work Trend Indexu.  Microsoft je zabilježio novi dnevni rekord od 2,7 milijardi minuta sastanaka u jednom danu. (31. ožujka) To je povećanje od 200% u odnosu na 900 milijuna sredinom ožujka, što predstavlja ogledni primjer koliko je povećana potražnja za tehnologijom koja nas povezuje i omogućava sigurnu produktivnost.

Danas su dodane i dvije nove često tražene značajke koje će ponudi dati dodatnu vrijednost – opcija završavanja sastanka od strane organizatora i mogućnost preuzimanje izvještaja o sudionicima, priopćili su iz Microsofta.

Teams korisnici uključuju video dva puta češće negoli prije epidemije COVID-19, što pokazuje važnost kontakta oči u oči i fizičkih veza za ljude koji uče i rade na daljinu. Ukupan broj video poziva u ožujku je narastao za 1000%. Zanimljiva je i geografska podjela regija u kojima se video češće koristi; na primjer, Norveška i Nizozemska najviše koriste video (oko 60% sastanaka uključuje video).

Najpogođenije zemlje i industrije okreću se mobilnom povezivanju, a ljudi sada imaju fleksibilnije radne sate jer žongliraju između posla i privatnog života. Broj tjednih Teams mobilnih korisnika narastao je za više od tri puta od rane veljače do 31. ožujka.

Foto: Microsoft

Najznačajnija povećanja Teams mobilnog angažmana uočili smo u najpogođenijim zemljama kao što su Italija i Španjolska, te kod najpogođenijih industrija, kao što je obrazovanje., kazuju iz Microsofta Od 1 do 31. ožujka prosječno vrijeme koje je prošlo od kada je osoba prvi i zadnji puta koristila Teamse tijekom jednog dana povećalo se za više od jednog sata.

 Usprkos tome što se neki zaposlenici vraćaju na posao, još uvijek je dvostruko više novih Teams korisnika svakoga dana u Kini u usporedbi s krajem siječnja. Broj dnevno aktivnih Teams korisnika također nastavlja rasti iz tjedna u tjedan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije