Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Microsoft zabilježio 60-postotni rast profita

windows7
AFP
29.01.2010.
u 07:51

Posljednji kvartal prošle godine donio je Microsoftu profit od 6,66 milijardi dolara, što je osjetno više od 4,18 milijardi dolara koje su zaradili u istom razdoblju godinu dana prije.

Informatički div Microsoft objavio je kako im je u posljednjem tromjesečju profit narastao za 60 posto, zahvaljujući najviše odličnim prodajnim rezultatima Windowsa 7.

Posljednji kvartal prošle godine donio je tako Microsoftu profit od 6,66 milijardi dolara, što je osjetno više od 4,18 milijardi dolara koje su zaradili u istom razdoblju godinu dana prije.

- Ovakve rezultate dugujemo prije svega odličnom prijemu Windowsa 7 među kupcima, rekao je Kevin Turner, glavni Microsoftov operativac, i dodao kako je to što se Windowsa tiče rekordno tromjesečje.

Microsoft je Windowsw 7 plasirao na tržište u listopadu prošle godine, a prema sadašnjim rezultatima, mogli bi biti najprodavaniji njihov proizvod dosad, što je veliko olakšanje nakon razočaravajuće Viste. 

Ovakvim rezultatima pomogao je i snažan rast prodaje osobnih računala u vrijeme božićnih blagdana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije