Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST

Microsoft produžio podršku za Windows XP do 2015.

Windows XP
Foto: Matthew Fearn/Press Association/PIXSELL
16.01.2014.
u 13:12

Microsoft će i dalje objavljivati sigurnosne nadogradnje za stari operativni sustav

Microsoft je objavio kako će i dalje objavljivati sigurnosne nadogradnje za svoj stari operativni sustav Windows XP do 14. srpnja 2015. godine. To se odnosi na zaštitne sustave kao što su System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection, Windows Intune i Microsoft Security Essentials.

Iako je prvotno bilo najavljeno da će podrška za XP biti prekinuta u travnju ove godine, u Microsoftu su ipak odlučili produžiti rok kako bi korisnicima pomogli u prebacivanju na novi sustavi.

"Naš cilj je pružiti odlična rješenja protiv malwarea za naše privatne i poslovne korisnike. Nastavit ćemo raditi na tome s našim kupcima i partnerima te pomoći našim kupcima da dovrše svoj prelazak kako se bliži kraj života Windowsa XP", objavio je Microsoft na blogu.

Windows XP, koji je prvi put predstavljen 2001. godine, još uvijek je popularan. Prema podacima istraživačke tvrtke NetMarketShare, taj je sustav u prosincu je još uvijek koristilo 28,98 posto desktop-računala.

>> Windows 9 bit će predstavljen u travnju 2015.?

>> Novi virus prijeti: Zaključat će vam podatke i tražiti 1660 kn

Komentara 1

ZE
Zeljac71
19:16 16.01.2014.

po običaju naslov nema veze sa temom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije