Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba s appleom

Microsoft predstavio Surface Windows 8 tablet

steve ballmer, microsoft (1)
AFP/PIXSELL
19.06.2012.
u 08:54

Novi tablet osmišljen je za rad s novi sustavom Windows 8, a kupci će moći birati hoće li njihov Surface raditi uz pomoć Intelova ili ARM-ova procesora

Microsoft je svijetu predstavio Surface, svoj novi tablet koji će biti njihov uzdanik za "utrku" s Appleovim iPadom.

– Želio sam softveru dati odgovarajući hardver – kazao je na predstavljanju Surfacea Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer.

Novi tablet osmišljen je za rad s novim sustavom Windows 8, a kupci će moći birati hoće li njihov Surface raditi uz pomoć Intelova ili ARM-ova procesora, donosi BBC, te će na svojoj novoj "igrački" koristiti sve Microsoftove standardne programe kao što su Office.

Tablet ekrana veličine 10 inča smješten je u magnezijsko kućište. Surface s ARM-ovim procesorom sa svojih 9,3 milimetra nešto su tanji od popularnog iPada i oslanjaju se na RT verziju novih Windowsa, a za chipset će se pobrinuti Nvidia, dok će se Surface s Intelovom x86 tehnologijom, debljine oko 13,5 milimetara, oslanjati na Windows 8 Pro.

Naravno, Microsoft je za svoje tablete osigurao i niz popratnih dodataka koji će se sa Surfaceom spajati pomoću ugrađenih magneta. Tablet je dizajniran i za rad s olovkom koja koristi "digitalnu tintu", odnosno kada se olovka približi zaslonu tableta, uređaj zanemari sve eventualne dodire na zaslonu i bilježi sve informacije koje dobiva od olovke na 600 dpi-ja.

ARM verzija bit će dostupna i sa 32 GB i sa 64 GB prostora za pohranu.

Cijena novog Microsoftova tableta bit će slična onima koji se koriste sličnom tehnologijom.

Ključne riječi

Komentara 4

MT
mtintilinic
12:51 19.06.2012.

Photoshop, niti je Microsoftov, niti je standardni program (barem ne za prosječnog MS korisnika)...

FU
FunkyFish
19:51 19.06.2012.

MIcrosoft je 2002 predstavio prvi tablet. Nikog nije bilo briga. Apple je 2010 predstavio tablet, svi su slinili...

NE
nepotrebni
11:18 20.06.2012.

Microsoft si je sam uništio tablet s borbama unutar kompanije. Office lobiju nikad nije bio u interesu tablet. I tko je kriv Microsoftu što ga populacija ne voli u odnosu na Apple. Tko to još nije vidio blue screen na Windowsima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije