Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
windows update

Microsoft će za dvije godine ukinuti podršku za Windows XP

microsoft
Reuters/PIXSELL
13.04.2012.
u 08:51

Microsoft više neće objavljivati sigurnosne zakrpe niti izdavati bilo kakva poboljšanja preko usluge Windows Update za tu verziju svog operativnog sustava

Iako gotovo polovica računala u Hrvatskoj i nešto više od 40 posto u svijetu i dalje koristi Windows XP, Microsoft je najavio da će za dvije godine ukinuti podršku za tu verziju svog operativnog sustava. To znači da više neće objavljivati sigurnosne zakrpe niti izdavati bilo kakva poboljšanja preko usluge Windows Update.

Iako su nakon 2001., kada je izašao XP, svjetlo dana ugledali i Vista i Windowsi 7, udio XP-a i dalje je vrlo visok. Iz Microsofta ističu da su Windowsi XP i Office 2003 bili odlični za svoje vrijeme, ali napredak tehnologije učinio je svoje. Korisnicima računala savjetovano je da kupe jače "strojeve" kako bi mogli koristiti Windowse 7.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije