Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezanje troškova i veća produktivnost

Metronet postao prvi partner Microsofta za usluge u oblaku

Ivan Vidaković (Microsoft), Željko Lukač (Metronet)
Foto: PR FOTO
04.11.2015.
u 16:45

Kroz Metronet će poslovnim subjektima biti dostupan Microsoftov portfolio usluga u oblaku

Microsoft Hrvatska i Metronet telekomunikacije sklopili su  partnerski odnos u pružanju usluga u oblaku i rješenja za poslovne korisnike. Metronet tako postaje prvi CSP (Cloud solution provider) partner Microsofta u Hrvatskoj i pružat će Microsoft cloud usluge za poslovne korisnike.

Cijeli portfolio

Poslovnim subjektima u Hrvatskoj kroz Metronet sada je dostupan Microsoft cloud portfolio od Officea 365, preko Azurea, One drivea, Enterprise mobility suitea do Microsoft Dynamics CRM-a. Metronet neće biti samo prodajni kanal Microsoft rješenja već će korisnicima pružati stručnu podršku u odabiru rješenja, implementaciji, migraciji podataka, ali i tijekom korištenja, čime će se tvrtkama omogućiti iskorištavanje punog potencijala Microsoftovih rješenja, stoji u priopćenju Microsofta. 

– Svjedoci smo velikih globalnih tehnoloških promjena koje znatno utječu kako na poslovni tako i naš privatni život. Računalstvo u oblaku jedan je od globalnih megatrendova koji ima bitan utjecaj na transformaciju poslovnih modela s obzirom da danas tvrtke ne moraju značajno kapitalno investirati da bi bile globalno prisutne – kazao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Smanjenje troškova

Dodao je i da se, osim značajnog smanjenja troškova te podizanja produktivnosti u poslovanju korištenjem rješenja u oblaku značajno podiže i inovacijski te transformacijski potencijal tvrtki.

– S obzirom na prepoznati veliki potencijal kod hrvatskih korisnika normalno je da proširujemo kanale distribucije, izjavio je jučer Ivan Vidaković. U sklopu suradnje Microsoft će Metronetu pružiti podršku u edukaciji prodajnog osoblja. Ovo bi partnerstvo trebalo biti još jedan od kotača daljnjeg razvoja cloud tržišta čija bi vrijednost u svjetskim razmjerima, prema procjenama, do 2018. trebala porasti na 200 milijardi dolara, kaže se u priopćenju.

>> Nužno je razviti poduzetnički duh kod zaposlenika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije