Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedio blizance

Mark Zuckerberg dobio spor. Sud potvrdio da je Facebook njegov

facebook, Mark Zuckerberg,  (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
12.04.2011.
u 10:58

Braća Winklevoss izgubila su posljednju parnicu protiv Facebooka i Marka Zuckerberga

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg konačno može odahnuti jer je dobio višegodišnji spor protiv braće Winklevoss, koji tvrde da je ideja za Facebook njihova.

Prema jučerašnjoj odluci saveznog suda u SAD-u, blizanci Tyler i Cameron Winklevoss, inače Zuckerbergovi bivši kolege s Harvarda, neće dobiti ni novčića više od te popularne društvene mreže, a sud im je savjetovao da odustanu od daljnjeg progona.

Sve je počelo još prije nekoliko godina. Winklevossi su tužili Marka Zuckerberga tvrdeći da je on od njih ukrao koncept za Facebook. Nagodbom su 2008. dobili 65 milijuna dolara.

No, apetit za novcem se povećao te su braća početkom ove godine odlučila ponovno tužiti Zuckerberga tvrdeći da im je lagao o pravoj vrijednosti Facebooka, kako bi što prije postigao dogovor za odštetu

Sud je uvažio obranu Marka Zuckerberga koji je istaknuo da je pogodba već postignuta 2008.

- Uz pomoć tima odvjetnika i financijskih savjetnika, braća Winklevoss postigla su dogovor koji se doima vrlo povoljnim u svjetlu trenutačnih tržišnih prilika... Zbog nepoznatog razloga, oni sada žele povući taj dogovor. Mi ne vidimo osnovu da im se to dopusti, navodi se u obrazloženju jučerašnje presude.

Komentara 2

ZD
Zdravek
13:06 12.04.2011.

kaj pohlepa radi ljudima? :( dobili su 65 milijona za ideju, a oni htjeli jos Zuky je gramziv, ali ovi su ocito jos gori

VI
vidinvas
18:21 12.04.2011.

Zato sto je ŽIDOV dobio je parnicu a oni su genetski svi egoisti i kleptomani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije