Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlake reakcije

Malen je, praktičan, lagan...ali treba li ikome iPad Mini?

apple ipad mini
AFP/PIXSELL
24.10.2012.
u 22:00

Bez oduševljenja - vrijednost Appleove dionice pala je 3,3 posto nakon što je objavljena cijena Minija

Pretpostavimo da imate smartphone, laptop, pa možda i tablet. Od mobitela i prijenosnog računala imate koristi, a ni tablet nije loš pogotovo želite li pogledati seriju ili surfati internetom dok ležite u krevetu. No, tu nije kraj gadgetima jer Apple sada očekuje da kupite i mali tablet. Pitate li se “što će mi sad to” znajte da su slično pitanje postavljali i brojni forumaši koji su, nakon što je predstavljen iPad Mini, internet zasuli ravnodušnim komentarima: “Apple svake godine prodaje isti uređaj u različitim veličinama”, napisao je jedan forumaš, a drugi je u sarkastičnom tonu Appleu dao ideju: “Napravili ste toliko iPhonea i iPada koji se razlikuju u veličini. Zašto ubuduće ne biste radili gadgete po mjeri?”

>> Apple predstavio iPad Mini

Uređaj koji je za trećinu manji od klasičnog iPada nije izazvao val oduševljenja kakav inače izaziva svako novo predstavljanje Appleovih “igračaka”. Skepsa je zavladala i burzama jer nakon što je objavljena cijena iPada Mini, 329 dolara, Appleova dionica pala je 3,3 posto.

Dogodilo se to zbog cijene više od očekivane, kao i zbog strahova da će se skupi iPad Mini teško nositi s konkurentskim malim tabletima poput Amazonova Kindlea Fire koji stoji 159 dolara i Googleova Nexusa 7 čija je cijena 199 dolara. Iako bi to mogao biti jedan od glavnih problema, ni ovoga puta ne treba podcijeniti Appleove fanove jer sigurno će biti ljudi koji će željeti oba iPada, ali i onih kojima je originalni iPad preskup pa će si priuštiti njegovu umanjenu verziju. Kad prognoziramo (ne)uspjeh maloga iPada moramo se prisjetiti i 2010. Tada je dio javnosti bio skeptičan i oko standardnoga iPada, a taj je uređaj do danas prodan u više od 100 milijuna primjeraka. Stoga i ne čude neke optimistične procjene koje govore da će se i “mlađi brat” naći u rukama milijuna korisnika.

>> Tableti - nemaju miš, ali mijenjaju cijelu informatičku industriju

Ključne riječi

Komentara 2

DT
dturina
22:38 24.10.2012.

Članak krivo postavlja stvari jer to nije uređaj kojeg bi *morao* kupiti netko tko već ima iPad, nego uređaj kojeg *može* kupiti netko kome je iPad bio prevelik/preskup a mislio je da li da si kupi Nexus 7. Odnosno, ja se barem nadam da nitko nije toliko blesav da misli da *mora* kupiti svaki uređaj koji Apple napravi, jer bi to bilo jako žalosno.

DI
dimitrijet
22:44 24.10.2012.

Ne znam, ali meni je to glup potez. Svaka cast Appleu, imam iPad i zadovoljan sam ali s ovom cijenom su se pokopali. Nije to 329 nego skoro 700 dolara. Plitka propaganda, ko ono kad kazu auti vec od... a ond ashvatis da ono sto bi ti kupio kosta najmanje trecinu vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije