Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRIMJEREN SADRŽAJ

Maknuto 8 milijuna videozapisa s YouTubea - najviše prigovaraju oglašivači

Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
25.04.2018.
u 08:20

Najveći problem s neprimjerenim sadržajem na YouTubeu imaju oglašivači koji im prigovaraju zbog nasilnog sadržaja na kojem se prikazuju njihovi oglasi

YouTube je objavio izvješće u kojem navode kako su u razdoblju od listopada do prosinca 2017. godine maknuli preko osam milijuna videozapisa s platforme . 

Naveli su kako su većinom skinuli videozapise koji nisu odgovarali smjernicama komunikacije na YouTubeu, odnosno bili su ili takozvani "spamovi" ili su u sebi sadržavali sadržaj za ostale što oni strogo zabranjuju.

- Ovo pokazuje naš napredak u vidu micanja sadržaja koji krše načela naše platforme - poručili su iz Googlea, vlasnika YouTubea. 

Prema izvješću, 6,7 milijuna zapisa je maknuto prijavom od strane samog programa, a ne od ljudi, a od toga ih čak 76% nije imalo nijedan pregled.

Najveći problem s neprimjerenim sadržajem na YouTubeu imaju oglašivači koji im prigovaraju zbog nasilnog sadržaja na kojem se prikazuju njihovi oglasi. 

Najgori primjeri nasilnog sadržaja su oni koji veličaju nacizam, pedofiliju, šovinizam i rasizam, a upravo njih, preko svojih oglasa, sponzoriraju veliki oglašivači praktički im davajući novac, a što velike kompanije nikako ne žele jer su se tako nedavno oglasi pojavljivali i na videozapisima ISIS-a. 

- Mislim da je to problem same politike YouTubea koji je godinama podržavao i poticao sve da objavljuju praktički sve na platformi. To nas je dovelo do ekspanzije sadržaja koji se više ne može nadzirati - rekla je Nicole Perrin, analitičarka eMarketera za CNN

S njom se složio i Daniel Ives, voditelj istraživanja na GBH Insightsu koji je rekao kako se - "Google i YouTube suočavaju s povećanim pritiskom kada je u pitanju praćenje i upravljanje neprimjerenim sadržajem na njihovoj platformi" - te za kraj dodao - "Transparentnost je ključna u ovoj situaciji i ovim izvješćem pokazuju da su spremni na borbu s ovim problemom."  

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
09:35 25.04.2018.

Najveći problem s neprimjerenim sadržajem na YouTubeu imaju oglašivači koji im prigovaraju zbog nasilnog sadržaja na kojem se prikazuju njihovi oglasi. Oglašivaći su otišli jer im je google htio nametnuti svoja pravila kao što su to nametnuli onima koji radee video za You Tube. Drugo Google cenzurira slobodu govora isto kao što su to radili komunisti, ali su tu cenzuru upakirali pod ovaj izgovor. Ako hoćete neprimjereni sadržaj i dalje ga ima samo to rade oni kojima se gleda kroz prste. Samo ne smijete govoriti protiv aktualne vlasti ni protiv pojedinaca koji su u toj vlasti jer google odmah miče taj sadržaj pod izgovorom o tamo nekim smjernicama u zajednici.

IB
ibiza
10:12 25.04.2018.

tako i treba ,jerbo to je pojedincima bila platforma da mogu mrznju , propagandu i neistinu SIRITI ,bravoooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije