Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Concrete Genie

Magična avantura pomoći će klincima da razumiju bullying

Concrete genie
16.10.2019.
u 19:47

Sivi svijet uništen zagađenjem i masovnim iseljavanjem ponovno će dobiti boju nakon što se u njega usele Ashova nacrtana bića

U PlayStation Storeu pojavila se nova ekskluziva: dječja igra Concrete Genie koja se bavi važnom temom bullyinga. Njen glavni junak je Ash, neprilagođeni mladić s velikim likovnim talentom kojem skupina nasilnika na početku igre uništi bilježnicu s crtežima. U pokušaju da pronađe i iznova objedini svoje razbacane radove, pronaći će nesvakidašnje oružje: kist koji omogućava da njegovi crtani junaci magično ožive! Postupno nastanjujući ulice zagađenog i velikim dijelom napuštenog gradića Denska, oni bi mogli vratiti životnu radost u Ashov sumorni svijet!

Umirujući ritam igranja

Concrete Genie jedna je od onih blagih igara gotovo potpuno lišenih nasilja, koje slave kreativnost i nimalo ne žure. Igračima naviklim na mahnito stiskanje kontrolera i proplamsaje akcije u početku bi mogao smetati njen umirujući ritam i velike animirane pauze između (uvjetno rečeno) akcijskih dijelova, ali imajući na umu koliko nam često treba usporavanje i odmak od stalnog imperativa da se bude brži i jači, s vremenom bi čak i odrasli igrači mogli cijeniti gotovo meditativni ritam učenja i realiziranja likovnih zadataka. Prvi će biti da obojite Ashove crteže ljubaznih čudovišta, pri čemu će kontroler jedva primjernim vibracijama zaista odavati dojam slikanja kistom. Šteta je samo što se za taj zadatak koristi relativno nezgrapna “gljiva” umjesto prečesto neiskorištenog touchpada.

Šarenilo protiv tame

Naravno, igra ne bi imala smisla bez antagonista: kao što bullyji zagorčavaju život Ashu, tako će i njegovoj vojsci šarenih bića planove poremetiti mračna sila koja se poput bolesti proširila svijetom. Vaš je zadatak da je nadvladate upornim crtanjem, bojenjem, paljenjem šarenih lampica i drugim intervencijama koje će vam pomoći da u Densku vratite radost i optimizam.

Ovo je igra koja bi mnogim klincima mogla biti kvalitetan prvi susret s PlayStationom jer će ih naučiti različitim načinima kontrole likova, s mnogo jednostavnih zadataka bez vremenskih ograničenja. Ujedno je i dobar način za poticanje kreativnosti i učenje o različitim stilovima crteža i animacije, koja ovdje funkcionira kao punokrvni interaktivni animirani film, u rasponu od 2D i 3D tehnika do VR načina igre.

U budućim inkarnacijama Concrete Genieja bilo bi nam drago vidjeti i malo više mogućnosti za autorsko stvaranje sadržaja i aktivniju ulogu u igri iako nam je i ovakvo “oživljavanje” već postojećih crteža i dodavanje unaprijed definiranih oblika sasvim kvalitetno zaokupilo pažnju. Djeca će, sigurni smo, uživati.

>> Pogledajte i ovaj video: Tinejdžeri otkrili kako stalno pobjeđivati na arkadnim igricama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije